Boulders BeachK/Twitter
StoryEditor

Hľadáš destinácie, ktoré pozná málo ľudí a sú výnimočné? Pozor, prvú momentálne nenavštíviš, nachádza sa v Rusku

Nikola Michalkova22.04.2023., 10:00h

Niesú okukané, navštevuje ich pomerne málo ľudí a sú tak výnimočné, že tvoj Instagram vybuchne, ak o nich budeš postovať.

Lajkuj Brainee.sk na

Niektoré možno poznáš a niektoré budú pre teba nové. Destinácie sú netypické, hoci za tým nemusí byť len niečo pozitívne. V článku si prečítaš o troch destináciách, ktoré ťa môžu zaujať.

Červená rieka v Rusku

O tom, prečo je rieka v ruskom meste Norilsk červená, sa vedie mnoho diskusií, ale s určitou istotou sa to povedať nevie. Mnohé autority už spustili vyšetrovanie pred nejakou dobou a za potencionálneho vinníka určili miestny závod na výrobu kovov. Mesto je považované za veľmi znečistené miesto a takisto je aj strediskom ťažby, ktorú má na starosti Norilsk Nickel. 

image

Iskitimka River v Rusku

The Money Street/Twitter

Ale debaty pokračujú. „To je veľmi typická farba banského odpadu,“ hovorí David Chambers, prezident Centra pre vedu a odborník na baníctvo. Chambers tvrdí, že jasnú červenú farbu rieky pravdepodobne spôsobilo oxidované železo obsiahnutým v odpade. Okrem toho hovorí, že nikto presne nevie, aký druh spracovania niklu sa v spomínanom závode používa, ale vie sa, že „niektoré typy vysokoteplotných alebo tlakových oxidačných procesov menia akékoľvek minerály na oxid železitý,“ uvádza sa na stránke CNBC. Keď sa zmieša s vodou, odpad sa zmení na jasno červený. 

@user95549229592086 This series of scenic spots ends everywhere. It is called Ivory Hill, which is located in the famous scenic spot in Guilin, Guangxi, China. Thank you for watching. Follow me to release the next landscape series.???#natural #Self ♬ original sound - Dark

Ivory Hill v Číne

Populárne miesto sa nachádza v Číne a nazýva sa Ivory Hill. Mnoho debát sa viedlo, či to miesto je skutočné alebo nie, ale pravdepodobne táto krásna destinácia v Číne je skutočná a nachádza sa presne v Guilin, Guangxi v Číne, ako sa píše pod videom na TikToku.

image

Boulders Beach

K/Twitter

Pláž tučniakov

A na záver tu máme túto pláž plnú roztomilých tučniakov. Pláž sa nazýva Boulders Beach a nachádza sa v Cape’s Town. Preslávila sa najmä tým, že sa na tomto mieste môžeš dostať blížko k roztomilým tučniakom. Je to vlastne jediné miesto, kde môžeš tučniakov vidieť priamo pod svojím nosom. Okrem toho je pláž vhodná pre rodiny a pre všetkých milovníkov zvierat vo fraku. A samozrejme, aj nadšenci kúpania si prídu na svoje

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
14. máj 2024 04:51