Shutterstock
StoryEditor

Založ si študentský účet online a získaj 60 eur. Je to jednoduchšie, než si myslíš

Natívny obsah01.06.2023., 00:00h

Slová „záleží mi na planéte“ nie sú pre teba len vata a skutočne sa snažíš žiť ekologicky? Prinášame zopár tipov, ako to zvládnuť aj v takom sektore, ako je bankovníctvo.

Lajkuj Brainee.sk na

Áno, znie to neuveriteľne seriózne a dospelácky, ale aj ty sa stávaš súčasťou bankového systému. Najmä ak si majiteľom účtu či karty, ak platíš ApplePay či GooglePay. A je jedno, či si maturant, alebo máš za sebou prvý ročník vysokej školy. Časy sa menia, a ty si vieš aj ako stredoškolák založiť účet jednoducho, online, bez toho, aby ti s tým museli pomáhať rodičia.

Zahrň ekológiu do bežného života

Na Brainee sme viackrát písali, že byť ekologický by už nemalo evokovať to, že si iný, alebo že sa správaš nejak výnimočne. Udržateľnosť by sme mali do svojho každodenného života zahrnúť tak, aby nám nijakým spôsobom nenarúšala dni. Vieš to vďaka naozaj jednoduchým trikom, a mnohé z nich ti vedia pomôcť aj finančne.

  1. Do obchodu si vždy ber svoju tašku – do každého batohu či kabelky si daj jednu, aby si sa potom nemusel vyhovárať, že si svoju nákupnú plátenku nechal v inej kabelke
  2. Píš si nákupný zoznam! Robili to naše babky a mamy. Nie je to však vôbec boomerské, museli totiž navariť zo sto korún na týždeň pre celú rodinu – myslíš, že sa im to darilo zázrakom? Nie. Zoznamy.
  3. Sleduj akcie, vyhliadni si nejakú vec na oblečenie, premysli si, či ju naozaj potrebuješ, či ju využiješ, počkaj si na nižšiu cenu. Premyslené nákupy sú udržateľnejšie aj ekonomickejšie.
  4. Používaj bazárové appky – ich vlastnenie v telefóne nijako planétu nezaťažuje
  5. Vždy, keď ideš z bytu, alebo z intráku, odpoj spotrebiče zo zástrčky
  6. Keď sa počas sprchy mydlíš, vypni vodu. Rovnako keď si umývaš zuby.
  7. Snaž sa čo najviac vecí vybaviť online – nemusíš sa do kamenných predajní presúvať dopravnými prostriedkami
  8. Používaj svoju fľašu na vodu. Slovensko je Mekka pitnej vody, nekupuj ju v plaste!
image
Shutterstock

Online bankovníctvo je súčasnosť, nie budúcnosť

Firmy a podniky sa taktiež snažia naskočiť na ekologickú vlnu, prezentovať svoje produkty a služby ako ekologické, sami si však uvedomujú, že už to nie je len pridaná hodnota na trh, ale samozrejmosť. Preto zavádzajú rôzne odmeny a bonusy, aby klientov primäli k podobnému zmýšľaniu. Všetko je online, tak prečo by nemal byť aj študentský účet? A keď si ho založíš online, tak VÚB banka ti pošle peniaze navyše. Stačí splniť zopár jednoduchých podmienok, a vieš si vďaka online účtu zarobiť až 60 eur. Hovorí sa, že ti v dnešnej dobe nik nedá nič zadarmo. Tak skús vyskúšať tieto veci – stiahnuť si appku VÚB banky, založ si online VÚB Účet a na jeho Sporiaci účet pošli aspoň 50 eur. Ak ich tam necháš aspoň do konca ďalšieho mesiaca, banka ti automaticky pripíše 30 eur. Ideálne však sporiť si pravidelne.

Už počuješ to cinknutie mobilu s prírastkom na účet? Aby toho nebolo málo, ďalších 30 eur ti pošlú, ak zaplatíš mobilom cez Apple Pay alebo Google Pay do konca júna spolu 50 eur – kdekoľvek. Či už v obchode, kine, alebo za jedlo v reštike. To, že pri celom procese šetríš papier, emisie, prírodu a do svojho života zaradíš ďalší výrazne ekologický aspekt, ti hádam ani nemusíme hovoriť. Užívajte si vo VÚB študentský účet zadarmo alebo účet pre mladých s výhodami až do tridsiatky.

 

Viac info nájdeš na: Študentský účet zadarmo ? | VÚB banka (vub.sk)

 

Článok vznikol v spolupráci s VÚB bankou.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 10:17