Loren prišiel o tri končatinyInstagram/loren Schauers/
StoryEditor

Amputovali mu polovicu tela po tom, čo ho zavalil vysokozdvižný vozík. Počas nehody bol pri vedomí a všetko si pamätá

rev23.03.2024., 14:00h

Život Lorena Schauersa sa kompletne zmenil po tom, čo ho pri nešťastnej nehode zavalil vysokozdvižný vozík. Jeho mama sa musel rozhodnúť, či bude žiť ďalej, ale len s polovicou tela alebo zomrie.

Lajkuj Brainee.sk na

Loren Schauers (23) pracoval ako stavebný robotník, keď došlo k tragickej nehode. V čase, keď prechádzal na vysokozdvižnom vozíku cez most, nezvládol riadenie a zrútil sa dole z 15-metrovej výšky. Stroj ho zavalil tak nešťastne, že mu prakticky amputoval pravú ruku a rozmliaždil telo od pol pása nadol, píše LadBible.

Nehoda, ktorú akoby zázrakom prežil sa stala pred piatimi rokmi. Dnes na sociálnych sieťach otvorene hovorí o tom, ako sa mu žije len s jednou končatinou. 

Sledoval, ako mu vozík rozdrvil telo

V tom čase jeho vtedajšej priateľke, teraz už manželke Sabii, zavolali z nemocnice, že Loren podstupuje operáciu. O štyri hodiny neskôr ho letecky previezli do inej nemocnice po tom, čo „stratil prietok krvi v nohách“

image

Maliar, ktorý prišiel o končatiny, dostal novú nádej. Chirurgom sa podarilo transplantovať mu obe ruky od darkyne orgánov

Lorenova mama preto čelila najväčšej dileme. Nechať syna žiť len s polovicou tela a čeliť tomu, že ju za to bude nenávidieť alebo ho nechať zomrieť a nenávidieť sa za to, že zabila vlastného syna. Nakoniec si vybrala prvú možnosť, a tak podstúpil takzvanú hemikorporektómiu, čo znamená, že mu amputovali všetko od pol pása nadol.

Loren sa na to s odstupom času pozerá s nadhľadom. „Nebola to ťažká voľba nechať si amputovať polovicu tela - bola to v podstate voľba žiť alebo zomrieť,“ vraví.

Momenty z nehody si pamätá dodnes. „Celý čas som bol pri vedomí, takže som sledoval, ako na mňa vysokozdvižný vozík spadol a rozdrvil moje telo,“ opisuje Loren, ktorý mal v čase nehody len 18 rokov. 

image

Rodičia roka: Jedni sa opili do bezvedomia na pláži a ďalšia matka nechala doma batoľa a odišla na dovolenku, zomrelo na hlad a smäd

Kamaráti ho nechali v štichu 

Loren a Sabia často informujú svojich sledovateľov o svojom živote a jeho stave na sociálnych sieťach a v jednom videu na YouTube priznal, že je „sklamaný“ z toho, ako jeho kamaráti reagovali.

Počas živého prenosu sa používateľ spýtal, či sa jeho priatelia k nemu správajú aj po nehode rovnako. „Väčšina z nich ma väčšinou sklamala,“ priznal a dodal, že s mnohými úplne stratil kontakt. 

Ako však priznal ďalej, veľmi ho to netrápi. Dôležitá je pre neho opora, ktorú nachádza vo svojej manželke. „Mám Sabiu, to je všetko, čo potrebujem,“ uzavrel.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 05:43