FIIT STU
StoryEditor

Chceš mať zaujímavú prácu po škole a ešte lepší zárobok? Pošli si prihlášku na FIIT STU a študuj na top IT fakulte na Slovensku

Natívny obsah16.01.2024., 10:00h

Firmy majú najväčší záujem o prácu IT odborníkov. Sú ich ochotné naštandardne platiť, dať im flexibilnú pracovnú dobu, či iné benefity, už počas štúdia. Naštartuj svoj život na top IT fakulte na Slovensku.

Lajkuj Brainee.sk na

Článok vznikol v spolupráci s FIIT STU.

 

Zaujímaš sa o moderné technológie a rozmýšľaš nad svojou budúcnosťou po strednej škole? Ak ti je svet IT blízky, si maturant a rozhoduješ sa, kam poslať prihlášku na vysokú, najlepšia možnosť je študovať na top IT fakulte na Slovensku. Máš istotu, že už popri štúdiu si vieš nadštandardne zarobiť a po absolvovaní FIIT STU sa nielen ľahko zamestnáš, ale budeš si môcť vyberať z viacerých ponúk rôznych firiem a mnohých benefitov, ktoré ITéčkárom ponúkajú. Fakulta informatiky a informačných technológií STU je jedna z najlepších možností štúdia po maturite.

image
FIIT STU

Prestížna fakulta, kde sa učia veci, ktoré využiješ v zamestnaní a naštartujú tvoj úspešný život

Opýtali sme sa viacerých jej študentov, prečo sa rozhodli študovať informatiku na FIIT STU, aké predmety ich najviac bavia. Prečo by si to mal skúsiť a či by odporučili poslať prihlášku aj tebe:

“Klamal by som, keby som povedal, že o budúcom štúdiu nepremýšľam aj z hľadiska výplaty. Chcem byť čím skôr samostatný,” prezradil Tomáš z bratislavského gymnázia, ktorý intenzívne o štúdiu na FIIT uvažuje. “Stále sa v tomo bore dejú nové veci, programovacie jazyky sa rozrastajú a v podstate sa môžem zamestnať nielen na Slovensku ale aj v zahraničí, najmä s touto školou,” dodal Maťo, ktorí už študuje druhý ročník na FIIT STU. Nele sa škola zapáčila po tom, ako tam zažil deň otvorených dverí. „Zameranie školy mi vyhovuje, IT dnes študujú aj baby a keďže ma baví informatika a programovanie, príde mi to dobrá možnosť,“ dodáva.

image

FIIT STU

FIIT STU

Vysoká zamestnanosť a úspešná kariéra

Jedným z dôvodov, prečo sa rozhodol študovať Matej FIIT STU, je vysoká zamestnanosť absolventov a dopyt po nich na trhu práce – až 94 % absolventov pracuje vo svojom odbore. Potvrdzujú to aj štatistiky Profesie, ktorá uvádza, že najväčší záujem firiem na trhu práce je práve o absolventov so študijným odborom informatika, pričom spomedzi fakúlt je v rebríčku Fakulta informatiky a informačných technológií STU v top trojke. FIIT STU je tiež v top rebríčkoch záujmu firiem o absolventov niekoľko posledných rokov.

image
Profesia.sk

Šikovní, motivovaní a úspešní študenti sú vizitkou fakulty ktorá má špičkové zahraničné akreditácie a spolupráce

Dekan FIIT STU, prof. Ivan Kotuliak hovorí, čo je za úspechom FIIT STU a jej študentov:

„Aby sme mali úspešných absolventov, potrebujeme práve šikovných a motivovaných študentov a špičkových pedagógov, ktorých IT baví a zaujíma. Excelentné výsledky dosiahujeme len vďaka skúsenosti a spolupráci. Preto sa na našej fakulte venujeme nielen výučbe, ale aj medzinárodnej a národnej spolupráci. Za 20 rokov svojho pôsobenia na FIIT STU úspešne ukončilo štúdium viac ako 5500 absolventov. Mnohí z nich sú dnes uznávaní špecialisti nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí v odboroch, ktoré na FIIT STU vyštudovali.“

Fakulta  je zároveň jedinou fakultou na Slovensku a v Českej republike, ktorá má  študijné programy akreditované Institution of Engineering and Technology (IET). Ide o rovnakú akreditáciu, akú má Oxford či Cambridge, vďaka čomu sa absolventi uplatnia kdekoľvek vo svete.

image
FIIT STU

V minulom roku získala fakulta aj prestížny grant od Massachusets Technology Institute v Spojených štátoch pre výskum umelej inteligencie v diagnostike mozgu a očí. Spoločný výskum začal v júni 2023 a bude prebiehať až do janára 2025 pričom zahŕňa viacero zaujímavých aktivít ako je spoločná vedecká publikácia, platforma pre mladých vedcov a verejnosť, či výmena tímov medzi Slovenskom a MIT v Bostone.

Vysoko nadštandardné platové ohodnotenie

Zároveň sa absolventi FIIT STU ukazujú v rebríčkoch ako prví aj pri platovom ohodnotení. Priemerný nástupný plat absolventov FIIT býva aj cez 2000 eur.

image
Profesia.sk

Priateľská atmosféra a praktické predmety

Ak ťa úspešná škola a atraktívne platové podmienky ešte nepresvedčili, možno zmeníš názor, keď zistíš, ako vyzerá samotné štúdium. Aktuálnych študentov sme sa opýtali, čo ich na štúdiu najviac baví a ktorý predmet je ich obľúbený. Viacerí vnímajú ako benefit, že si sami volia, čo ich najviac baví a akým smerom sa chcú uberať, čomu prispôsobujú aj štúdium. „Učíme sa stále aktuálne veci, ktoré vieme využiť v praxi,“ spomína Michaela. Zároveň si študenti pochvaľujú i priateľskú a príjemnú atmosféru – aj napriek tomu, že učivo môže byť niekedy náročné.Nie je to len o sedení za počítačom či nad knihami. FIIT sa dostatočne stará o svojich študentov a pripravuje v spolupráci s nimi rôzne zaujímavé akcie. Pravidelne organizujú napríklad FIITkovicu, gaming udalosti, kde je úplne bežné, že študenti hrajú hry s dekanom či so svojimi profesormi.

image
FIIT STU

Oddychovať môžeš aj priamo v škole. V moderných priestoroch školy nájdeš oddychovú aj hraciu zónu, kde sa môžeš hrať so spolužiakmi hry. Nechýba ani poriadne vybavená knižnica. Okrem rôznych akcií ti škola dáva možnosť reprezentovať ju aj v rôznych športoch.

V rámci tímových projektov a výskumných skupín majú študenti možnosť spolupracovať s odborníkmi z významných spoločností ako je Slovak Telekom, Siemens Healthineers, O2 či Fiserv.

 

Študijné programy:

Bakalárske štúdium (1. stupeň)

● Informatika

Inžinierske štúdium (2. stupeň)

● Informačná bezpečnosť

● Inteligentné softvérové systémy

Doktorandské štúdium (3. stupeň)

● Aplikovaná informatika

 

V 1. ročníku sa naučíš základy a v 2. si už vyberáš predmety podľa zamerania, ktoré ťa najviac baví a ktorému sa by si sa chcel venovať v budúcnosti. Možno by si sa rád stal špecialistom na internetovú bezpečnosť a naháňať hackerov, niekoho viac baví vývoj hier, webov či aplikácií, ale môžeš sa venovať aj dátovej analytike. Pri každom zo študijných programov je veľké množstvo profesií – od tvorcu hier a aplikácií cez špecialistu UX po projektového manažéra a podobne.

Prihlášku na štúdium pošli najneskôr do 31. marca 2024.

Chceš byť jedným z úspešných absolventov tejto školy, ktorí nebudú mať problém so zamestnaním? Ak chceš vedieť o štúdiu na FIIT viac, môžeš si prečítať podrobnosti na tomto odkaze: https://studuj.fiit.sk

Všetky informácie o podmienkach prijatiach nájdeš na: https://studuj.fiit.sk/podmienky-prijatia/

 

POSLAŤ PRIHLÁŠKU

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 17:24