Robert Fico a Eduard HegerJaroslav Novák, Pavel Neubauer/Tasr
StoryEditor

Vyhrážky prezidentke sú obludné, hovorí Heger. Prieskum ukázal, kto by bol premiérom bez konfliktov

nik14.05.2023., 15:00h

Hosťami nedeľnej časti relácie Na Telo bol dosluhujúci premiér Eduard Heger a predseda politickej strany Smer-SD Robert Fico.

Lajkuj Brainee.sk na

V dnešnej epizóde sa v relácii Na Telo rozoberali témy, ktoré aktuálne rezonujú v spoločnosti. Prezidentka Zuzana Čaputová už v pondelok 15. mája vyhlási historicky prvýkrát úradnícku vládu. 

Tejto téme sa venovala aj diskusia v relácii Na telo. Na čelo úradníckej vlády sa má v pondelok postaviť viceguvernér Národnej banky Slovenska Ľudovít Ódor. Na jeho meno padlo v relácii množstvo vyjadrení. Robert Fico o ňom vyhlasoval, že je platený Sorosom aj napriek tomu, že do funkcie viceguvernéra Národnej banky Slovenska ho nominovala bývala vláda Roberta Fica.

Robert Fico tiež tvrdil, že úradnícka vláda nebude vládou Ľudovíta Ódora, ale práve prezidentky. 

Vláda skončila po tom, čo sa na verejnosť dostala informácia o dotácii pre rodinnú firmu bývalého ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana. Po tejto udalosti prezidentka Zuzana Čaputová začala skladať úradnícku vládu. Eduard Heger mal dva týždne predtým, ako sa informácia dostala na verejnosť, informovať aj pani prezidentku, a poprel, že by sa spomínanú kauzu snažil ututlať. 

Po prvé, nebolo nič vyplatené. Ani jedno euro Samuel Vlčan nedostal. Po druhé, NAKA koná, čo je výrazný posun, pretože naša vláda dala orgánom činným v trestnom konaní voľnosť a slobodu v riešení akéhokoľvek trestného činu bez toho, aby tu niekto pozeral na to, akého je politického trička. Po tretie, nič zatiaľ neskončilo a kontroly stále bežia,“ vyjadril sa dosluhujúci premiér Eduard Heger. 

image

Trinásťročný nemá frajerku a zrazu si myslí, že je dievča. Matovič bol v diskusnej relácii so Šimečkom

Nenávistné výroky na prezidentku

Nedávno sa riešili klamstvá o prezidentke Zuzane Čaputovej, ktoré o nej vyhlasoval Robert Fico, že je „americkou agentkou“Na základe toho prezidentka tieto veci plánuje riešiť právnou cestou. Robert Fico sa v relácii ohradil, že spojenie americká agentka nikdy nepoužil, načo mu moderátor pustil záznam tlačovej konferencie, na ktorej to povedal. Následne vyhlásil, že to spojenie použil len dvakrát v súvislosti s obvinením Ľuboša Blahu. 

Robert Fico sa tiež vyjadril: „Sme v otvorenom politickom konflikte s prezidentkou, pretože si myslíme, že slúži iným záujmom a neslúži záujmom Slovenska.“

„Tie vyhrážky, ktoré smerujú na politikov a na pani prezidentku, sú obludné. Pán Fico, darmo tu budete rozprávať, vy ich iniciujete,“ povedal Heger na adresu Roberta Fica. 

Prieskum o premiérovi bez konfliktu

V relácii sa objavili aj výsledky prieskumu, ktorý sa venoval téme, ktorý premiér by podľa občanov bol bez konfliktov. Najviac percent získal predseda strany Hlas-SD Peter Pelegrini, na samom chvoste so štyrmi percentami skončil Igor Matovič. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:09