Xiaomi Slovensko
StoryEditor

5 dôvodov, prečo môže byť nový Redmi Note 12 Pro 5G ideálny práve pre teba

PR článok30.03.2023., 00:00h

Redmi Note 12 ponúka kopec muziky, ale aj výkonu a výdrže za viac ako lákavé ceny.

Lajkuj Brainee.sk na

Prečo vysoliť tisícku za smartfón, ktorý je síce vlajková loď, ale nie každý dokáže využiť jeho extrémne parametre? Veď na trhu sú skvelé modely so stále výbornou výbavou, ale za omnoho prijateľnejšie ceny. Ukážkou toho je aj nový Redmi Note 12 Pro 5G, ktorý sa práve začal predávať. Vybrali sme 5 vlastností, vďaka ktorým to môže byť ideálny mobil práve pre teba.

Dizajn

Aj keď ide o subjektívnu záležitosť, podľa nás sa táto séria s ostrejšími hranami vydarila. Pôsobí elegantne a lepšie sa drží v ruke. Moderný dizajn podčiarkujú tenké rámiky okolo displeja a pomerne kompaktný modul s fotoaparátmi na zadnej strane. Aj keď ide o väčší mobil kvôli prehľadnej obrazovke, stále sa s rozmermi 163 x 76 x 8 mm vojde do každého vrecka. Poteší tiež hmotnosť len 187 gramov a odolnosť voči prachu a ošpliechaniu IP53.

Fotoaparáty

Redmi Note 12 Pro 5G má fotoaparáty, za ktoré by sa ešte nedávno nehanbili vlajkové lode s dvojnásobnou cenou. Primárny 50 Mpix snímač je už vybavený aj optickou stabilizáciou obrazu, takže dokážete zachytiť aj večne živého domáceho maznáčika alebo športové zážitky. Kreativitu si potom môžete skúšať aj s 8 Mpix ultraširokouhlým fotoaparátom, prípadne s 2 Mpix kamerou zameranou na makro zábery rastlín, hmyzu a podobne. Alebo skúsite 4K video?

image
Xiaomi Slovensko

Displej

Ako už bolo spomenuté, Redmi Note 12 Pro je osadený 6,67-palcovým Oled displejom. Jeho rozlíšenie je 2400 x 1080 pixelov, podporuje Dolby Vision aj HDR10+ a tiež 120 Hz obnovovaciu frekvenciu a maximálny jas až 900 nitov. Všetky tieto čísla znamenajú, že v ruka máte obrazovku dobre čitateľnú aj na priamom svetle, s jemným vykreslením a jasnými farbami a s plynulými chodom všetkých obľúbených aplikácií – od hier, cez sociálne médiá až po filmy a seriály na streamovacích službách.

image
Xiaomi Slovensko

Výkon

O plynulý chod aplikácií sa okrem rýchleho displeja stará, samozrejme, aj čipset. V tomto prípade osemjadrový Mediatek Dimensity 1080 vyrábaný 6 nm technológiou a grafický čip Mali-G68 MC4. Spolu so 6 GB operačnej pamäte zaručuje bezproblémový chod aj náročnejších hier bez prehrievania, rýchle prepínanie medzi spustenými aplikáciami, a to bez toho, aby bolo nutné mobil neustále nabíjať.

Výdrž

Redmi Note 12 Pro 5G je osadený batériu s kapacitou až 5 000 mAh, čo v kombinácii s inteligentnou správou napájania čipsetu aj displeja v praxi znamená, že po nabíjačke siahnete maximálne raz za deň. Pre väčšinu používateľov nebude raritou, ak budú potrebovať nabíjať len každý druhý deň. Nejde len o kapacitu – batéria podporuje rýchle 67W nabíjanie. Stačí pár minút počas raňajok a máte energiu v mobile na celý deň. Konkrétne polovicu nabijete už za 15 minút. A adaptér je v balení.

image
Xiaomi Slovensko

Cena

A ešte bonusový šiesty dôvod – táto novinka sa predáva za viac ako lákavú cenu 379 eur. Ak sa pre ňu rozhodnete do 10. apríla, tak ešte dostanete 40-eurovú zľavu. Viac informácii nájdete na Mi-store.sk.

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 19:44