Putinové nohy pod stoličkou ”tancovali” a ruky zvierali operadlo stoličky. Sputnik/Via Reuters
StoryEditor

Podivne tancujúce nohy Vladimira Putina rozvírili pochybnosti. Aký je zdravotný stav šéfa Kremľa?

jhr22.03.2023., 12:00h

Stretnutie Vladimíra Putina s jeho čínskym náprotivkom Si Ťin-pchingom v Moskve opätovne vyvolalo dohady o zdravotnom stave šéfa Kremľa. Putin nepokojne hýbal nohami, či sa kŕčovito držal operadla stoličky.

Lajkuj Brainee.sk na

Zdravotný stav ruského prezidenta je od začiatku invázie na Ukrajinu pod drobnohľadom, špekuluje sa o smrteľnej chorobe, píše sa na webe denníka iDnes.cz.

 

Zo záberov zachytávajúcich Putinovo stretnutie s čínskym prezidentom sa podľa portálu denníka Gazeta Wyborcza zdá, že ruský vládca má problémy s pravou rukou. Najprv ju pri pozdrave drží veľmi vysoko. Potom, čo sa posadí na stoličke, rukou celý čas pevne drží operadlo.

Podobne to má aj s pohyblivejšou ľavou rukou. Fínsky profesor chirurgie ruky Martti Vastamaki už skôr pri inej nahrávke Putinovej strnulej hornej končatiny uvádzal, že šéf Kremľa možno trpí takzvaným syndrómom zmrznutého ramena, ktorý sa prejavuje silnými bolesťami ramenného kĺbu a paže.

image

Tróniaci Putin na zlatej záchodovej mise ide do dražby. Výťažok pôjde na dron pre Ukrajinu

Putin sa preslávil tým, že pravú ruku pri akýchkoľvek pochôdzkach drží vždy tesne pri sebe. Takýto štýl chôdze sa pripisuje výcviku sovietskej tajnej služby KGB, ktorou bol členom. Pri sedení tiež Putinove nohy „tancovali“. Prudké pohyby jeho nôh a chodidiel už skôr zaujali sociálne siete. Podobne ohýbal členky pri nedávnom stretnutí so sýrskym prezidentom Bašárom Asadom aj pri iných príležitostiach.

Jeho zdanlivo nekontrolovateľné zášklby vyvolávajú otázky, či netrpia takzvaným syndrómom nepokojných nôh, ktorý spôsobuje často nespavosť, či inými, ešte vážnejšími ochorenými.

Pochybnosti o Putinovom zdraví

Fyzické aj duševné zdravie sedemdesiatročného ruského prezidenta je od začiatku invázie na Ukrajinu pod drobnohľadom. V médiách sa objavilo množstvo špekulácií, z ktorých niektoré tvrdia, že je Putin vážne chorý a lieči sa s rakovinou štítnej žľazy, leukémiou či Parkinsonovou chorobou.

image

Rusov na ceste okolo sveta zachránila loď s ukrajinskými námorníkmi a kapitánom z Mariupolu. O vojne sa radšej nebavili

Kremeľ podobné fámy označuje za „výmysly a klamstvá“. Najhlasnejšie o Putinovej údajnej chorobe hovorí šéf ukrajinskej vojenskej rozviedky Kyrylo Budanov. Podľa neho je Putin smrteľne chorý a pravdepodobne čoskoro zomrie.

Riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby CIA William Burns v júni však vyhlásil, že šéf Kremľa je zdravý až príliš. Podľa stanice CNN obrovský záujem o zdravotný stav ruského prezidenta hovorí oveľa viac o Západe ako o Putinovej kondícii. Reflektuje akési zbožné prianie, že s Putinovým odchodom dôjde k radikálnemu zlepšeniu vojny na Ukrajine.

Budanov tiež tvrdí, že Putin má k dispozícii až troch dvojníkov. Teóriu o dvojníkoch oživila údajná návšteva Putina v Ruskom okupovanom ukrajinskom meste Mariupolu. Prílet ruského prezidenta úzkostlivo dbajúceho na svoju bezpečnosť sa nielen ukrajinským komentátorom zdal ako starostlivo zinscenovaná PR akcia.

Hovorca ukrajinskej vojenskej rozviedky Andrij Jusov spochybnil návštevu prezidenta Kremľa práve poukazom na jeho typické zášklby, ktorými „Putin z Mariupolu“ zrejme netrpel.

image

Rusko posiela na front už aj väzenkyne. Údajne ich majú využívať ako zdravotníčky

„Zvyčajne vidíme, že schôdzky Vladimíra Putina prebiehajú pri dlhom stole v obrovskej vzdialenosti od živých ľudí. Má trasúcu sa ruku a mnoho ďalších charakteristických rysov,“ vyhlásil Justov. „Medzi týmito charakteristickými rysmi nie sú žiadne večerné prechádzky v Mariupole alebo komunikácia s civilistami.“

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 01:08