Na snímke minister financií SR Igor Matovič.  Martin Baumann/Tasr
StoryEditor

Matovič nazval Bittó Cigánikovú neschopnou zrúdou a tepšou. Status za vyše hodiny zmenil šesťkrát

pcTASR11.11.2022., 10:30h

Po viacerých komentároch od ľudí sa jej nakoniec ospravedlnil a napísal, že sa to „asi nepatrí“.

Lajkuj Brainee.sk na

Poslankyňa Jana Bittó Cigániková končí vo funkcii predsedníčky Výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo. Rozhodli o tom poslanci vo štvrtkovom tajnom hlasovaní. Návrh, ktorý podal nezaradený poslanec Martin Čepček, podporilo 67 poslancov z 91 prítomných. Proti bolo 22 poslancov, dvaja sa zdržali. Na jej odvolanie bol potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.      

Poslanci OĽaNO sa na voľbe nezúčastnili. „Nemáme krvavé oči, preto sme nechali o jej zotrvaní rozhodnúť plénum NR SR. Aj keď na poste predsedníčky zdravotníckeho výboru urobila mnoho excesov, nebudeme sa mstiť nášmu bývalému koaličnému partnerovi,“ povedal v stanovisku šéf klubu Michal Šipoš.

Statusy Matoviča 

Igor Matovič si neodpustil status na sociálnej sieti. V priebehu vyše hodiny ho stihol šesťkrát zmeniť. Najprv nazval Bittó Cigánikovú ‚tepšou‘ a ‚neschopnou vulgárnou zrúdou‘. „Keď mi naši poslanci z OĽaNO povedali, že nebudú mať krvavé oči - ukážu gesto voči SaS a nezúčastnia sa hlasovania o odvolaní Cigánikovej, povedal som si že frajeros. Podržať tak neschopnú vulgárnu zrúdu, to chce fakt tonu pokory a sebazaprenia,“ zneli jeho prvé slová na Facebooku.

image

Prvý status o 18:45.

Screenshot Facebook/Igor Matovic

O minútu neskôr aktualizoval status a pridal druhý hashtag. Po troch minútach opäť doplnil svoj príspevok. „...ale možno je to všetko inak. SaS-kári Janu sami neznášajú a predpokladať, že sú všetci takí neschopní, je trochu naivné. A tak ešte reálnejší môže byť scenár, že ju úmyselne potopili vlastní, aby im už nerobila hanbu v tak dôležitej pozícii. Hm,“ dodal. 

image

Úprava o 18:46.

Screenshot Facebook/Igor Matovic
image

Úprava o 18:49.

Screenshot Facebook/Igor Matovic

O trištvrte hodinu neskôr, po tom, ako mu ľudia písali v komentároch, že takto sa gentleman nespráva, upravil titulok zo „SaSkári si ODVOLALI TEPŠU“ na „SaSkári si ODVOLALI CIGÁNIKOVÚ. Zmena nastala aj v samotnom statuse. Slovo „zrúda“ nahradil slovom „osoba.“ 

image

Úprava o 19:29.

Screenshot Facebook/Igor Matovic

O 15 minút neskôr opäť upravil status, tentokrát však vymazal slovo „tepša“.

image

Úprava o 19:44

Screenshot Facebook/igor Matovic/

Posledná zmena statusu nastala podľa histórie úprav o 20:00. „Plný radosti zo spravodlivosti som sa nechal uniesť a Janu som v tomto statuse najprv nazval parlamentnou prezývkou. Napriek tomu, čo si o nej mnohí myslíme, sa to asi nepatrí. Ospravedlňujem sa,“ napísal Igor Matovič na záver statusu. 

Na jeho prešľapy a viacnásobnú zmenu statusu začali upozorňovať aj ľudia na sociálnych sieťach či v komentároch. Niektorí si neodpustili ani štipľavé poznámky. „Keď konečne odvolajú vás, to len budú na Slovensku oslavy. A potom si prajem, aby ľudia napísali presne tie trefné prezývky, ktoré platia na vás a nielen si to myslíme. Aj keď sa to nepatrí,“ skonštatovala v komentári Eva. „Pán Matovič, tie statusy píšete sám, ale to riešite ako s vašou diplomovkou,“ dodal Pali. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. máj 2024 04:19