Patrik Herman
StoryEditor

Televízny prestup roka: Patrik Herman prechádza do RTVS

22.09.2022, 14:52
Autor:
redred
  • Od tejto jesene Herman posilní tím spravodajstva verejnoprávneho média.
  • V Mlynskej doline bude nie len moderovať, ale bude vzdelávať a školiť nových redaktorov a moderátorov.
  • Zároveň bude pripravovať nové inovatívne formáty a jeho úlohou bude aj rozvíjanie charitatívnych aktivít.

Do Mlynskej doliny má namierené dlhoročná tvár Markízy. Patrik Herman, ktorý pôsobil v televízii v Záhorskej Bysdtrici dlhých 26 rokov, tak mení televízne farby.

Nový riaditeľ RTVS, Ľuboš Machaj, zjavne myslel vážne svoje vyjadrenie, že chce zlákať do televízie viaceré zvučné mená z televízneho sveta.

Po Zuzana Ťapákovej, ktorá vystiedala Richarda Jajcaya na pozícii riaditeľky sekcie marketingu a Miriam Kittler, ktorá na pozícii obchodnej riaditeľky vystriedala doterajšieho riaditeľa Igora Slaninu, je Patrik Herman ďalšie zvučné meno, ktoré prichádza do Telerozhlasu. 

Od tejto jesene Herman posilní tím spravodajstva verejnoprávneho média. V Mlynskej doline bude sedieť nie len na moderátorskej stoličke, ale bude vzdelávať a školiť nových redaktorov a moderátorov. Zároveň bude pripravovať nové inovatívne formáty a jeho úlohou bude aj rozvíjanie charitatívnych aktivít.

Patrik Herman začínal svoju novinársku prácu ako redaktor v Trnavskom hlase, neskôr pracoval v Slovenskom rozhlase a Rádiu T. Jeho pracovné aktivity využívalo aj mesto Trnava na poste hovorcu mesta a od roku 1996 nastúpil do televízneho spravodastva začínajúcej slovenskej komerčnej televízie Markíza. Neskôr z postu redaktora prešiel na pozíciu moderátora a dramaturga. Jeho najslávnejším televíznym programom bola Lampáreň, posledných pár rokov moderoval magazín Reflex.

Tri roky bol aj šéfredaktorom redakcie publicistiky. Zároveň takmer desať rokov pôsobil aj ako pedagóg na vysokej škole a pod patronátom má aj niekoľko charitatívnym projektom.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 05:35