StoryEditor

Česká televízia čelí od rána ďalšiemu kybernetickému útoku na webe

11.02.2022, 10:55
Autor:
ČTKČTK
Útokom čelí už od začiatku olympijských hier. Väčšinou sú načasované na nejaký prenos s účasťou českých športovcov.

Česká televízia čelí od rána ďalšiemu kybernetickému útoku. Spôsobil výpadky webu ČT Sport pri prenose hokejového zápasu Česko-Švajčiarsko z OH v Pekingu. Televízia musela prenos presunúť na núdzovú stránku a časť odvysiela zo záznamu. Uviedla to na twitteri.

„Česká televízia práve teraz čelí vskutku masívnemu kybernetickému útoku. Robíme, čo môžeme, ale prosíme o zhovievavosť. Odporúčame sa na sledovanie športových udalostí pripájať niekoľko minút pred ich začiatkom, keď je sieť menej zaťažená,“ uviedla ČT na twitterovom účte.

Z webu ctsport.cz Česká televízia prenos presunula na núdzové stránky sport-static.ceskatelevize.cz. Zápas neprenášal televízny kanál ČT Sport, kde bežal biatlonový šprint žien. Po skončení biatlonu sa tretia tretina vysielala na televíznom kanáli ČT Sport.

ČT Sport najprv na webe informovala o masívnom kybernetickom útoku. „Od začiatku ZOH čelíme silným DDoS útokom. A preto bola na stránke, na ktorú v prípade útokov prepíname, táto textácia na vysvetlenie. Pri výpadku webu sme na stránku automaticky prepli, bohužiaľ bez dostatočne rýchlej zmeny textu. Odtiaľ sa informácia rozšírila,“ uviedla hovorkyňa ČT.

Česká televize

​Česká televízia čelí kybernetickým útokom DDoS, ktoré zahlcujú jej stránky veľkým množstvom požiadaviek, už od začiatku olympijských hier. Prvé výpadky hlásila už pred prenosom slávnostného zahájenia v piatok a potom aj v sobotu dopoludnia. Útoky sú väčšinou načasované na nejaký prenos s účasťou českých športovcov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:12