StoryEditor

Ruská televízia uvedie reality šou z prostredia kláštora

26.10.2019, 20:20
Autor:
ČTKČTK
V kláštore z 19. storočia bude mesiac žiť pod dohľadom kamier desať účinkujúcich.

Ruská televízia uvedie reality šou z prostredia pravoslávneho kláštora, kam sa na mesiac pod dohľadom kamier uzavrie desať účinkujúcich. Tí budú hľadať odpovede na ťaživé otázky a pokúsi sa obstáť pred Bohom. Natáčať sa bude od novembra.

"Tu budete len vy a Boh," uvádza sa v náborovom videu pre uchádzačov o účinkovanie v relácii nazvanej Ostrov. Boris Korčevnikov, riaditeľ náboženského televízneho kanálu Spas, ktorý bude relácia vysielať, podľa denníka The Moscow Times povedal, že projekt "vráti mnohým ľuďom zmysel života".

Nilov kláštor bol postavený v 19. storočí na ostrove Stolobnyj v jazere Seliger v Tverskej oblasti. Býval jedným z najväčších a najbohatších kláštorov v časoch cárskeho Ruska a funguje dodnes.

Vybraní účastníci reality šou budú podľa Korčevnikova natáčaní, ako žijú "očarujúci život" mníchov a "hľadajú odpovede na otázky, ktoré ich dlho ťažili". Budú dostávať úlohy, ako sú upratovanie kláštora, výroba konzerv či sviečok, práca v kláštornej pekárni, lekárni, vo vinohrade alebo farme, to všetko za spevu liturgických piesní. Naplánované je tiež stretnutie s kňazmi, predstaveným kláštora a ďalšími "slávnymi hosťami".

Korčevnikov neoznámil, či v relácii Ostrov budú obsiahnuté súťaživé prvky ako pri iných reality šou.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 16:34