StoryEditor

Fandime slušnosti, nie násiliu. Hovorí v novej kampani Slovnaft

04.10.2022, 11:38
Autor:
redred

Kreatíva kampane je z dielne agentúry Elite / Monday Lovers. 

Násilie, vulgarizmy a rôzne formy agresie sa stali pravidelnou kulisou futbalových stánkov a zápasov našej futbalovej ligy i slovenského pohára.

Slušný fanúšik je mnohokrát doslova diskriminovaný a odsúdený na sledovanie podobných prejavov. Rodiny s deťmi sa z tribún takmer vytratili.

Spoločnosť Slovnaft je už jedenásty rok titulárny partner SLOVNAFT CUP-u. A práve nedávno spustila kampaň, v ktorej otvára tému slušnosti na futbalových štadiónoch.   

 

„Neopakovateľná, živá atmosféra, radosť z hry, férové súperenie – práve to patrí k futbalu, ktorý máme radi. V kampani chceme upozorniť na to, že výtržnosti a agresivita kazia zážitok z hry a zbytočne poškodzujú meno tohto populárneho kolektívneho športu.

Preto pozývame fanúšikov, kluby i hráčov, aby sa k nám pridali a aby sme spolu podporili slušné a ohľaduplné fandenie. Aby sa futbalové štadióny stali miestom, kde s radosťou príde fandiť celá rodina,“ hovorí Anton Molnár, riaditeľ komunikácie spoločnosti SLOVNAFT. 

Kampaň odštartovala online spotom a bude podporená ďalšími výstupmi na sociálnych sieťach, v online prostredí i PR. Kooperáciu prisľúbil aj Slovenský futbalový zväz, ktorému téma kultúry na zápasoch nie je ľahostajná a spoločne so Slovnaftom chce opäť budovať slušné fanúšikovské prostredie na slovenských štadiónoch. 

image

Slovnaft

„Futbalu som sa venoval bezmála 20 rokov svojho života a dnes ho sledujem ako fanúšik. Občas sa vyberiem aj priamo na štadión a častokrát som nemilo prekvapený z (ne)kultúry mnohých fanúšikov.

Veľmi nás preto v agentúre potešila snaha a ochota nášho klienta Slovnaft otvoriť túto zložitú tému aj komunikačne. Je nám jasné, že futbalové prostredie sa nezmení zo dňa na deň, no pevne verím, že ak sa bude o téme dostatočne hovoriť a zapoja sa do nej aj kompetentní, raz budem môcť úplne bez obáv vziať na štadión aj môjho malého syna. ” dodal Marián Hlinka, Client Service Director/Partner v Elite/ML. 

 

Vizitka kampane:

Názov: Fandime slušnosti, nie násiliu

Agentúra: Elite/Monday Lovers

Klient: Slovnaft/Erika Skupeňová, Zuzana Mišíková

Creative Director: Matej Valo, Jozef Kyselica

Strategy Director: Peter Šurín

Copywriter: Matej Valo

Art Director: Jozef Kyselica

Graphic Designer: Marek Hanko, Juraj Vačko

Account Manager: Denisa Púchyová

Account Director: Marián Hlinka

Social Media Manager: Dávid Ján Rišiaň

Produkcia: Framehouse

Production Manager: Natália Páleníková

Režisér: Miro Tallo

Fotograf: Ivan Horváth

01 - Modified: 2024-03-01 07:28:57 - Feat.: - Title: Elite/Monday Lovers a oh my DOT obhájili svoje miesto v Slovnafte 02 - Modified: 2023-10-24 08:47:08 - Feat.: - Title: Marktingový stage na Stratégie Fórum ovládli aj značky, ktoré sú tu s nami 30 rokov 03 - Modified: 2023-10-18 13:27:54 - Feat.: - Title: Anketa Stratégií: Výkonnostný marketing prináša vysokú efektívnosť v predaji aj pri cielení na zákazníka 04 - Modified: 2023-11-14 07:45:21 - Feat.: - Title: Slovnaft je pre talenty ochotný urobiť čokoľvek 05 - Modified: 2023-09-11 10:56:23 - Feat.: - Title: Attila a HarMMasan sú nezastaviteľní: Vyhrali aj kategóriu Promo, activation, event
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 15:37