NFT technológia a zdieľanie diel bude možné už aj na Istagrame
StoryEditor

Na Instagrame bude možné zdieľať NFT diela

05.08.2022, 10:39
Autor:
redred

Novinka je dostupná na 100 trhoch.

Instagram sa po testovaní rozhodol spustiť v ostrej prevádzke zdieľanie NFT diel. Ľudia, tvorcovia či firmy budú môcť zdieľať svoje diela a tvorbu na Instagrame bez obáv o ich autorstvo. Európania si budú musieť na novinku ešte počkať, Zuckerberg sa rozhodol umožniť využívať novú funkcionalitu na africkom, ázijskom, americkom trhu a na Strednom východe.

 

Zástupcovia Instagramu hovoria, že pracujú na tom, aby mohli byť zapojené platobné brány a peňaženky, a platby tak mohli prebehnúť bez problémov. Nová funkcia bude umožňovať prepojiť dielo s digitálnou peňaženkou, zdieľať NFT dielo a automaticky označiť autora a tiež zberateľa. Zdieľať toto dielo budeme môcť priamo v príspevkoch, príbehoch či v správach na Instagrame. Ak takéto dielo zdieľate, automaticky sa zobrazia aj informácie (popis) o ňom, píše portál Techcrunch.  

 

Na to, aby ste mohli zdieľa dielo, musíte Instagram účet prepojiť s digitálnou peňaženkou. Zuckerberg sľubuje, že nebude vyžadovať žiadne poplatky spojené so zdieľaním alebo postovaním diel na Instagrame. Nateraz ale neuvažuje o tom, že by povolili promovanie diel ako platenú reklamu. Oddnes budú môcť užívatelia Instagramu rovnako pridať svoje diela napríklad prostredníctvom AR stickerov v storkách.

 

Portál coinmarketcap.com, ktorý sa venuje finančným témam, odhaduje, že NFT technológiu bude využívať 44 miliónov ľudí práve prostredníctvom sociálnych sietí. Iné odhady sa však líšia a Zuckerberg ostáva vo vyjadrenia zdržanlivý.

 

Ako inak, Meta tak chce prispieť k spravodlivej propagácii autorských diel a podporiť komunitu umelcov. Instagram ale nie je opäť jediný, ktorý stavil na blockchain technológiu. Rovnako to s NFT skúša Twitter, Reddit a samozrejme i Youtube.

Téme NFT sa budeme venovať detailnejšie i v najbližšom printovom vydaní Stratégií. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 07:20