Schudnite z rúk do leta vďaka týmto cvikom.dreamstime
StoryEditor

Plnšie ruky vám budú v plavkách prekážať: Zbavte sa tuku z tejto oblasti už za 9 minút

31.05.2023, 10:00
Životný štýl

Vypuklé bruško sa dá zamaskovať správnym oblečením, no plnšie a ochabnuté ruky len tak neskryjete. Ak túžite vyzerať v letných šatách či plavkách bezchybne, mali by ste sa začať venovať aj týmto partiám. Nebojte sa, do leta to ešte stíhate. Stačí, ak týmto cvikom venujete deväť minút každý deň.

Ruky sú naproti iným častiam tela náchylnejšie na hromadenie podkožného tuku. Síce je jeho odbúravanie náročné, všetko sa dá zvládnuť, keď sa chce. Stačia vám k tomu správne cviky, ktoré vám nielenže pomôžu s nadbytočným tukom, ale vyformujú ramená a paže podľa vašich predstáv. Ak teda túžite vyzerať v letných šatách či plavkách bezchybne, začnite cvičiť už dnes. Tieto cviky vám zaberú iba 9 minút každý deň a z výsledkov sa môžete tešiť už po pár týždňoch.

Jednoduchá, no účinná rozcvička

Pre začiatok by ste mali svoje ruky rozcvičiť. Dajte sa do vzpriamenej polohy, nohy majte mierne od seba a ruky vystrite tak, aby smerovali od tela a vytvorili tak vodorovnú priamku. Dlane zovrite v päste a začnite rýchlo krúžiť ramenami v smere hodinových ručičiek. Po 30 sekundách s nimi krúžte proti hodinovým ručičkám. Ďalších 30 sekúnd začnite rukami mierne kmitať a napokon nimi 30 sekúnd robte veľké kruhy.

Striedavé údery

Postavte sa rovno a jednu nohu položte mierne pred tú druhú. Obe ruky spojte do pästí a položte si ich pred tvár. Spodnú časť tela majte nehybnú, začnite udierať pred seba striedavými pohybmi rúk. Cvik vám môže pripomínať boxovanie, avšak bez vreca. Postupne zvyšujte rýchlosť a silu každého úderu. Najdôležitejšie je, aby ste správne dýchali. Cvik vykonávajte po dobu jednej minúty. Na zvýšenie odporu môžete do rúk chytiť malé fľaše naplnené vodou alebo hocijaké iné predmety rovnakej váhy.

Vytláčanie ramien

Dajte sa do vzpriamenej polohy, ruky pokrčte v lakťoch, do rúk si vezmite fľaše naplnené vodou alebo činky a zdvihnite ich do úrovne ramien. Zdvihnite ruky nad hlavu a späť do východiskovej polohy. Tento cvik vykonávajte po dobu jednej minúty.

Vzpažovanie

Stojte rovno, do rúk si vezmite fľaše naplnené vodou alebo činky, mierne rozkročte nohy a zdvihnite ruky pred seba. S nádychom ich naraz zdvihnite nad hlavu a s výdychom sa vráťte do východiskovej polohy. Tento cvik vykonávajte po dobu jednej minúty.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 20:00