Pozrite sa, prečo by ste mali tento rok navštíviť nádherný ostrov Madeira.dreamstime
StoryEditor

Madeira je hitom roku 2023: Ponúka nádhernú prírodu a prijateľné ceny

22.02.2023, 10:30
Životný štýl

Ostrov Madeira je známy najmä svojou nádhernou prírodou, chutnou gastronómiou a teplým počasím počas celého roka. Navštíviť by ste ju však nemali len kvôli prijateľným cenám či oddychu, ale aj prekrásnym útesom, vrchom, vodopádom a dedinkám. Pozrite sa, čo všetko môžete zažiť na ostrove večnej jari.

Madeira je hitom medzi dovolenkovými destináciami už od začiatku tohto roka. Môže za to aj fakt, že počas celého roka láka na príjemné stredomorské počasie, vďaka čomu je znám aj ako ostrov večnej jari. Keďže ponúka nádherné pláže, prírodné lávové bazény, prekrásne scenérie, jedinečné turistické chodníky a líši sa od všetkého, čo ste doposiaľ mohli vidieť, zvykne sa nazývať aj Havajom Európy. Pozrite sa, čo všetko vás na Madeire čaká.

Množstvo atrakcii v hlavnom meste

Prvé, čo by ste po príchode na Madeiru mali navštíviť, je hlavné mesto Funchal. Najznámejšou a najväčšou atrakciou mesta je nepochybne lanovka smerujúca na horu Monte. Neďaleko nej môžete nájsť botanickú záhradu, ktorá obsahuje tisíce rastlín pochádzajúcich z rôznych kontinentov. Ak patríte k milovníčkam histórie, nevynechajte návštevu Katedrály Nanebovzatia Panny márie, františkánsky kláštor Santa Clara alebo kino, ktoré odkrýva 600 rokov histórie a kultúry ostrova. Tradičnú miestnu atmosféru nájdete v nádherných farebných uličkách či trhoviskách.

 

Madeira nad obklami

Madeira je ideálnou destináciou najmä pre tie z vás, ktoré milujú turistiku. Ostrov večnej jari totiž ponúka množstvo turistických chodníkov, ktoré vás privedú k zeleným útesom, majestátnym vodopádom či vulkanickým vrcholom. Jednou z najobľúbenejších trás je nepochybne Vereda do Arieiro, ktorá vedie cez dva najvyššie vrcholy na Madeire. Síce nepatrí medzi tie najľahšie, pocit, že ste sa po výstupe ocitli nad oblakmi, stojí za to.

 

Nuda vás tu nečaká

Ak sa rozhodne vydať na dovolenku na Madeiru, rozhodne sa nebudete nudiť. Tento ostrov totiž ponúka množstvo aktivít a zaujímavých miest, ktoré priam nikdy nekončia. Medzi ne patrí napríklad dedinka Santana, ktorá sa vyznačuje tradičnými slamenými trojuholníkovými domčekmi. Neďaleko nej nájdete lesopark či dedina Porto Moniz, ktorá je známa prírodou vytvorenými lávovými bazénmi. Nájsť tu však môžete aj miesta na pozorovanie delfínov,  veľrýb či sopečných jaskýň.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. máj 2024 23:19