Sauna, ktorá je balzam na dušu.
StoryEditor

TOP miesta na Slovensku, kde si spravíte tie najkrajšie fotografie!

12.09.2022, 17:00
Životný štýl

Nemusíte vyraziť do zahraničia a cestovať hodiny za krásnymi, romantickými miestami, kde si spravíte úchvatné fotografie. Nájdete také aj u nás. Ušetríte stovky eur za drahé letenky a plnohodnotne využijete víkend. Vyrazte na ferraty, unikátny skalnatý útvar či do influencermi obľúbeného kontajnerového hotela v Jasnej, kde zažijete úplne splynutie s prírodou či za dychberúcim Tomášovským výhľadom. 

Ferrata je adrenalínový zážitok pre záujemcov pohybu vo vysokohorskom teréne, zdolávanie špecifických, lezecky istených ciest a zlaňovanie. Nadšenci v minulosti cestovali za "ferratovským" zážitkom do rakúskych hôr čo bola najbližšia možnosť zo Slovenska vychutnať si tento unikátny zážitok. Veľkej obľube sa už však tešia ferraty hneď na niekoľkých miestach Slovenska. V Martinských holiach bola spustená v roku 2013, je prvou skutočnou alpskou ferratou na Slovensku. Trasa má 12 kilometrov a trvá štyri až päť hodín. Môžete si vybrať ľahšiu a ťažšiu verziu. Je bezplatná a ak nechcete sprvu investovať do výstroje môžete si ju za poplatok požičať. Ak sa necítite v kondícii na takúto túru, dvojkilometrové ferraty nájdete v Kremnici a Liptovskej Revúcej.

image

Zážitkové ferraty sú na Slovensku na niekoľkých miestach.

Shutterstock

Domček na Kačíne

Pre bratislavčanov je iba na skok neštandardné ubytovanie v domčeku na strome na Železnej studničke. V súčasnosti sú v prevádzke tri domčeky. Dva na Kačíne a druhý na Dlhej lúke. Vychutnáte si ničím nerušený pokoj a načerpáte energiu. V domčeku na strome si doprajte netradičný zážitok, počas ktorého môžete jedinečným spôsobom vnímať všetkými zmyslami okolitú prírodu. Vodu nájdete v bandaske, suchú toaletu na zemi asi 20 metrov od domčeka. Približne 50 metrov od ubytovanie je k dispozícii altánok a ohnisko na opekanie. Elektrina v domčeku nie je. Čo poviete, zážitok ako vyšitý.

image

Domček na strome je na bratislavskom Kačíne.

Ubytovanie v dizajnových kontajneroch

Na Slovensku máme mnoho krásnych hotelov, ale ubytovanie v Jasnej má pridanú hodnotu. Môžete si objednať vlastný kontajner, ktorého interiér je z prírodných materiálov, voní drevom a celá presklená stena poskytuje romantický výhľad na v zime zasnežené kopce. Ubytovanie na Björnsonke si pochvaľuje modelka Soňa Skoncová či influencerka Nela Slováková. Vybral sa na ňu aj prominentý tréner Maroš Molnár, ktorý tam natáčal diel relácie Extrémne premeny. Andrej, ktorý schudol vďaka televíznej premene takmer 60 kíl na okolitých kopcoch potil krv. Odmenou mu však bolo nové telo.

image

Ubytovanie pre tých, čo preferujú netradičný nocľah.

Tomášovský výhľad

Najkrajší výhľad v Slovenskom raji je bez pochýb Tomášovský výhľad. Tento skalnatý útvar, ktorý sa týči nad riekou Hornád, proste nemôžete vynechať. Určite by ste si to vyčítali. Výstup nie je obzvlášť náročný. Musíte rátať so stúpaním, avšak hravo sa to dá zvládnuť za približne hodinku. Trasa má tri a pol kilometra, je riadne značená a na konci na vás čaká on – Tomášovský výhľad. Výstup hore zvládnu hravo aj malé deti, prípadne seniori. A za ten výhľad to teda stojí!

image

Tomášovský výhľad nájdete v Slovenskom raji.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. máj 2024 16:20