Za plienky môžete ušetriť aj vďaka zdravotnej poisťovni.Depositphotos
StoryEditor

Lacnejšie plienky vďaka poisťovni? Prečo nie

22.05.2022, 18:00
Zdravie

Zdravie máme len jedno a pre naše deti si ho želáme už od chvíle, keď sú ešte len v brušku. Výberom správnej zdravotnej poisťovne dokážete svojim ratolestiam ušetriť stovky eur alebo im za ne dopriať každý rok napríklad pekný výlet.

Deti poistené v zdravotnej poisťovni Dôvera môžu čerpať rôzne druhy zliav, o ktorých rodičia často nemajú ani len tušenie. Ak o nich viete a uplatníte si ich, od kolísky až po maturitu môžete na benefitoch získať okrúhlu sumu. Pozrite si konkrétne sumy vyčíslené prehľadne podľa vekových kategórii.

Pri narodení ušetríte 95 eur

Rodičovstvo je finančne náročné, a aby ste sa v tomto období mohli sústrediť len na to najdôležitejšie, dostanú najmenší poistenci Dôvery hneď pri narodení praktický BabyBox v hodnote 50 eur. Mamičky poteší nielen jeho obsah, vyskladaný z detskej kozmetiky a dôležitých drobností, ale aj premyslené balenie. Ide totiž o tašku, ktorá sa dá pripevniť na kočík.

Pri kočíku ešte ostaňme. Aj tí najmenší sú denne vystavení riziku nákazy vírusmi či baktériami, pričom ešte nemajú takmer žiadnu imunitu. Ochrániť ich môžete pomocou špeciálne vyvinutého patentovaného filtra, ktorý stačí nasadiť na kočík, prípadne autosedačku, a váš poklad bude pred možnou nákazou chránený. Poistenci Dôvery majú nárok na 25 % zľavu, čo pri cenách pohybujúcich sa od 89 do 109 eur vychádza priemerne na 25 eur.

Rodičov iste poteší aj ďalšia novinka, ktorá súvisí so štartom do života. Ide o zľavu 20 eur na Test Baby Lab DUO, ktorý môžete dať svojmu bábätku urobiť ešte pred prvým očkovaním, aby ste zistili, ako je na tom dieťatko s imunitou. Vďaka tomu nebudete mať viac obavy, či vášmu pokladu povinné očkovanie nemôže uškodiť. BabyLab DUO je však, ako názov napovedá, balík dvoch testov. Tým druhým je test na svalovú atrofiu, ktorý môže upozorniť na riziká tejto vážnej choroby, pričom včasná diagnostika je v tomto prípade kľúčová.

A napokon benefit na nezaplatenie – nikam nemusíte chodiť. Po príchode z pôrodnice máte beztak mnoho iných starostí a vybavovania. Ak si pre svoje dieťa vyberiete Dôveru, ako to robia mamičky až v prípade takmer 50 % novorodencov, zamestnanec Dôvery príde priamo k vám domov.

V prvých rokoch odložíte stovky eur

  • 0 - 2 roky

Vo veku, keď prichádzajú prvé väčšie výdavky spojené s dieťatkom, ostáva mnoho rodín len s jedným príjmom. Výdavky za mlieko a plienky sa vedia pritom vyšplhať až na trojciferné číslo. Odborníci vypočítali, že jedno dieťa môže do tretích narodenín spotrebovať až 150 balíkov plienok po 50 kusov.

Od mája tohto roka majú poistenci Dôvery nárok na 25 % zľavu na nákup mlieka a rovnakú na vybranú kozmetiku v partnerskom eshope. Ak by ste mesačne na tieto dve položky minuli čo i len po 100 eur, dokopy je to za mesiac ušetrená päťdesiatka.

Pripočítajme k tomu zľavu jedno euro na každý balík plienok, ku ktorému vám Dôvera ponúka zľavu 10,79 eura na obľúbený detský krém.

A hoci vám to neželáme, potravinové intolerancie sú dnes veľmi bežné a vyskytujú sa často už v útlom veku. Príspevky na špeciálne výrobky sú bonusom, ktorý oceníte, napríklad ak máte doma celiatika. Zľava 30 % na biopotraviny alebo 25 % na bezlepkové potraviny u zmluvného partnera Dôvery vás dokážu mesačne vyjsť o 30 eur menej, ak vychádzame z modelového príkladu, zo sto eur.

 

V predškolskom veku ušetríte 520 eur

  • 3 - 6 rokov

Deti pomaly rastú a dostanú sa do predškolského veku. Zubno-lekárske prehliadky by ste nemali ako rodič zanedbávať ani v tomto veku dieťaťa, a tak môžete oceniť benefit Zdravé zuby, pri ktorom poistenci Dôvery získajú naspäť až 150 eur ročne. Vedeli ste, že aj malé deti by mali 2x ročne navštevovať dentálnu hygienu? Ak sa im zúbky kazia viac, dokonca 4x. Na každú z 5 návštev v roku môžete dostať po 30 eur. Navyše, 4-ročné deti dostávajú tento rok po prvý raz aj Dentálny balíček v hodnote 30 eur, v ktorom nájdu kefku, pastu či uteráčik, ktoré ich budú motivovať k poctivej starostlivosti o svoje zúbky.

image

Benefit Zdravé zuby

Depositphotos

Ak už máte ratolesti v tomto veku, určite viete, že sa nezastavia a neustále objavujú svet. Z prírody si preto môžu doniesť aj nepríjemného kliešťa, ktorý je kvôli encefalitíde veľkým postrachom. Stretnúť sa s nimi môžete na celom Slovensku, najviac infikovaných kliešťov je u nás v oblastiach pozdĺž Váhu a na juhozápade krajiny. Ochorenie sa ale prenáša aj kozím, kravským alebo ovčím mliekom, ktoré nebolo poriadne prevarené. V prípade, že sa rozhodnete pre očkovanie pozostávajúce z troch dávok, Dôvera vám preplatí polovicu z poplatku za každú z nich, čo je približne 40 eur.

Za školákov preplatok 1200 eur

  • 7 - 12 rokov

Školáci sú radosť, ale občas i starosť. Ak po príchode do školskej lavice zistíte, že vaše dieťa potrebuje okuliare, je to našťastie menší zdravotný problém, ale za to finančne väčšia položka pre rodinný rozpočet. S Dôverou a programom Zdravé oči však máte nárok na vrátenie celej päťdesiatky, a to každoročne za očné pomôcky, rámy i sklá na okuliare. Keďže deti rastú a okuliare je potrebné meniť aj každý rok, od siedmich do dvanástich rokov je to presne 300 eur.

image

Benefit Zdravé oči

Depositphotos

Pridajte k tomu šesť rokov návštev u zubára po 150 eur a doma je opäť necelá tisícka, konkrétne až 900 ušetrených eur. Mimochodom, nejde len o bežné stomatologické ošetrenia či dentálnu hygienu. Bonusom je, že benefit Zdravé zuby od Dôvery sa vzťahuje aj na pečatenie zubov pre deti do 14 rokov. Vďaka tomuto zákroku vydrží trvalý chrup dlhšie bez kazu. 

A všetko toto sme zrátali za vás. Od šiestich do dvanástich rokov vášho potomstva ide až o 1200 eur. K nim, samozrejme, môžete pripočítať ďalšie partnerské zľavy, ktorých zoznam nájdete na stránke poisťovne. Investovať do zdravia sa síce oplatí, ale ušetriť za benefity zdravotnej poisťovne je ešte výhodnejšie.

image

Ušetrite deťom stovky eur a radšej ich za ne zoberte na výlet.

Depositphotos

Tínedžerom odložíte 1240 eur

  • 13- 18 rokov

Deti vo veku trinásť až osemnásť rokov sa síce cítia ako dospelé, no stále sú to vaše deti. A v puberte im viete odložiť vďaka množstvu benefitov Dôvery opäť slušnú sumu, ktorá pomôže rodinnému rozpočtu, alebo môže slúžiť ako sporenie. Zopakujme, že opäť si môžete uplatniť dva najobľúbenejšie benefity: každý rok 5 x 30 eur za zubára, aj každoročný príspevok 50 eur na okuliare a iné očné pomôcky.

Tu sa však výhody pre tínedžerov nekončia. Napríklad, dobrovoľné očkovanie vakcínou proti hepatitíde typu B, ktorá je vhodná od šestnástich rokov. Ak sa pre ňu vaše potomstvo rozhodne, bude potrebovať 3 dávky priemerne po 40 eur, no polovicu dostanete od Dôvery naspäť.

Ako bonus až 1200 eur pre celú rodinu

Poistenec Dôvery, rovnako ako jeho otec mama, má nárok na vrátenie doplatkov za lieky a dietetické potraviny do výšky 300 eur, za predpokladu, že sú všetci v Dôvere. Jednoduchá matematika, pri 4-člennej rodine to dáva peknú výslednú sumu 1200 eur. Ak býva vaše dieťa častejšie choré alebo potrebuje bezlepkovú či inú diétu, môžete si ako rodina tento bonus prispôsobiť. Keď dieťa prekročí sumu 300 eur, môže si čerpať z kreditu rodiča.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 20:48