Muži majú tiež isté obavy pred intimitou.dreamstime
StoryEditor

Aj muži majú pred intímnymi chvíľami s partnerkou isté obavy. Tri z nich sú úplne najčastejšie

22.04.2024, 08:00
Vzťahy

Niektoré ženy majú pred tým, než dôjde k nejakým intímnostiam poriadne obavy. No ani o mužoch sa nedá povedať, že sú vždy úplne nad vecou a nič ich neprivádza do rozpakov. Aj oni pociťujú v týchto situáciách nepokoj. Kedy a čo v nich vyvoláva najväčšiu nervozitu?

Pevnú pôdu pod nohami muži strácajú najmä vtedy, ak má dôjsť k intímnostiam s novou partnerkou. No nielen vtedy.

Predošlé skúsenosti

Muži majú pred prvým milovaním s novou partnerkou značné obavy najmä z jej predošlých skúseností. Neistota z toho, koľko a akých partnerov mala ich polovička v posteli pred nimi ich privádza do značných rozpakov. Ak navyše vedia, že o milencov ich partnerky nemali nikdy núdzu, môže im to poriadne ubrať na sebavedomí.

Neželané tehotenstvo

Ďalšou obavou, ktorú majú tak muži ako aj ženy je strach z neželaného tehotenstva. Najmä, ak došlo ku styku príliš rýchlo, vášnivo a bez ochrany, ktorá by toto riziko eliminovala. Mužov počas intímnych chvíľ často sprevádza aj strach z toho, že zlyhá aj ochrana v podobe kondómu. Zaujímavé však je, že páni sa oveľa menej boja pohlavných chorôb než ženy.

Menštruačný cyklus

Mnoho žien je otvorené intímnostiam aj počas ich menštruačného cyklu. Pohľad na krv nevadí dokonca ani väčšine mužov, no predsa len sú aj tí, ktorí by sa intimite počas „dní“ svojej partnerky radšej vyhli. Problémom však je, že ju často nechcú odmietnuť a nevedia ani komunikovať to, že sa im nechce milovať sa s nimi počas týchto dní.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 00:16