Pozrite sa, prečo láska cez internet nemôže nikdy fungovať.dreamstime
StoryEditor

Láska cez internet nemôže v praxi nikdy fungovať: Pre toto sa oplatí vyhnúť online zoznamovaniu

17.06.2023, 17:00
Vzťahy

Moderným spôsobom a v súčasnosti najväčším trendom v zoznamovaní je nepochybne randenie online. Síce má takýto vzťah veľa výhod, rovnako tak aj nevýhod. V praxi totiž láska cez internet nemôže nikdy fungovať. Pozrite sa, prečo by ste si mali partnera hľadať radšej iným spôsobom.

Ste dlho bez partnera, chýba vám objatie, sex či pohladenie alebo životná istota? Pravdepodobne sa tak väčšina z vás obráti internet, ktorý je plný online zoznamiek, a teda aj slobodných mužov. Predtým, než si nájdete lásku svojho života takýmto spôsobom, mali by ste si uvedomiť, že v praxi to nie je také ružové, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Zoznamovanie cez internet je síce praktické, no prináša so sebou množstvo negatív. Pozrite sa, prečo by ste sa mali vyhnúť online zoznamovaniu.

Je taký očarujúci aj v skutočnosti?

Najväčšou nevýhodou online zoznamovania je fakt, že internet často klame. Vďaka filtrom či iným pomôckam sú totiž všetci dokonalí, vyformovaní a bezchybní. Ak na internete náhodou natrafíte na nejakého muža, ktorý vás zaujal svojou profilovou fotografiou, mali by ste si položiť otázku, či je taký očarujúci aj v realite. V skutočnosti sa totiž za obrazovkou počítača môže skrývať niekto, kto sa na fotografie z profilu vôbec nepodobá. Dajte si na to pozor a radšej si okamžite dohodnite stretnutie, aby ste si zbytočne nevytvorili vzťah k niekomu, kto klame vzhľadom.  

Chýba telesná blízkosť

Síce si to spočiatku nebudete uvedomovať, no telesná blízkosť je na začiatku vzťahu veľmi dôležitá. Cez internet si totiž môžete akokoľvek rozumieť, no ak vám partner v realite nebude voňať, je to úplne zbytočné.

image

Láska cez internet vám neprináša istotu ani uspokojenie.

dreamstime

Realita môže byť úplne iná

Ďalšou nevýhodou online zoznamovania je odlišná realita. Za počítačom si totiž vytvoríte predstavu, ktorá sa môže úplne líšiť od reality. Predstaviť si napríklad môžete to, že je daný muž pôvabný gentleman, ktorý vie, ako komunikovať so ženou. V posteli je dokonalý, v práci je veľmi úspešný, túži po deťom a osamostatnení sa. V tomto prípade sa však môže stať, že keď sa prvýkrát stretnete, môžete prísť na to, že ste radšej mali zostať len pri písaní.  

Možno nie ste sama

Pri online zoznamovaní treba predovšetkým myslieť na to, že nemáte istotu v tom, či si dopisuje len s vami. Je totiž dosť možné, že rovnaký románik vedie aj s ďalšími ženami.   

Nemusí ísť o naozajstný vzťah

Láska cez internet je naozaj otázna. Aj keď vy to s daným mužom myslíte vážne, on to tak v skutočnosti myslieť nemusí a len sa chce pohrať. Možno aj z tohto dôvodu by ste sa hneď na začiatku mali snažiť zistiť, čo chcete dosiahnuť vašim písaním. Chcete vzťah, sex alebo sa len občas porozprávať? Je dôležité, aby ste to vedeli vopred, inak môžete byť napokon veľmi sklamané.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 10:30