Pár otázok vám ukáže, aký pevný je váš vzťah.dreamstime
StoryEditor

Preverte si silu vášho vzťahu vďaka týmto otázkam! Dokážete ich zodpovedať všetky, alebo niektoré informácie vám jednoducho unikli?

19.01.2023, 10:00
Vzťahy

Vzťahové otázky patria medzi tie najkomplikovanejšie, rovnako, ako vzťahy samotné. Niekedy sa cítite byť na vrchole, inokedy to vo vašom vzťahu ide dole vodou. Deje sa to v každom vzťahu, bez rozdielu. Ak však chcete vedieť, aký pevný je váš vzťah, položte sami sebe nasledujúce otázky. Na otázky rozhodne nebudete odpovedať len jednoslovným áno či nie, práve naopak. Vyžadujú od vás trošku zaloviť v pamäti a preveriť, ako veľmi vášho partnera vnímate.

Otázky boli zostavené terapeutkou Lauren Consul, ktorá má dlhoročnú prax najmä v partnerskej terapii. Práve ona stojí za tvrdením, že maličkosti bežných dní vám o vašom vzťahu napovedia mnoho.

1. Ktoré partnerove vlastnosti vnímate ako silné?

Kritizovanie, hádky či upozorňovanie na nedostatky sú vo vzťahoch častokrát prítomné oveľa častejšie, ako chválenie či vnímanie pozitívnych stránok toho druhého. Skúste sa zamyslieť a povedzte čo najviac práve tých silných stránok, ktoré podľa vás váš partner má. Ak si na žiadnu spomenúť neviete, prípadne vám napadne len zopár z nich, je na čase sa nad vzťahom zamyslieť.

2. Viete, ktorý film je pre vašu polovičku tým najlepším? 

Práve vďaka tejto otázke jednoducho zistíte, či vnímate to, čo má váš partner rád. Často ho vidíte sedieť pri televízii, no aj vás zaujíma, na čo sa pozerá, či sa mu film páčil, prípadne ktorý film si môže pokojne pozrieť aj stokrát a nikdy ho neomrzí?

3. Ukladanie toaletného partnera

Toto je otázka, ktorá je na prvý pohľad veľmi, povedzme, povrchná. No ani si neviete predstaviť, koľko ľudí dokáže zle uložený papier iritovať. A pri tom práve v oblasti tejto otázky naozaj nemáme správnu odpoveď. Pretože kým jednému sa zdá, že je normálne ho ukladať papierom dopredu, tomu druhému to príde absolútne čudné. Kto vie, koľko z vás vie, ako to ich partner s toaleťákom naozaj má.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 08:43