shutterstock.com
StoryEditor

Toto je sedem vecí o láske, ktoré by vás mohli zaujímať

11.01.2021, 18:05
Vzťahy
A keďže sa nám blíži sviatok zamilovaných, bolo by dobré, niečomu sa priučiť.

Sviatok zamilovaných
Valentín ako pamätný deň pre všetky milujúce páry ustanovil pápež Gelasius. S jeho vznikom je už roky spájaná LEGENDA. V 3. storočí nášho letopočtu totiž platil dekrét cisára Claudia, ktorý zakazoval rímskym vojakom uzavrieť manželstvo. Práve Valentín zákaz nerešpektoval, zaľúbencov tajne sobášil. Za tieto skutky ho Claudius uväznil a odsúdil na trest smrti. Popravili ho práve 14. februára.

Vyjadrujú obdiv
Odišli ste z rande s kyticou červených ruží? Môžete sa radovať. Práve dočervena sfarbené ruže vyjadrujú hlboké emócie ako lásku, vášeň a obdiv. Ide o jeden z najznámejších a najobľúbenejších kvetov, ktorý bol prvýkrát vyšľachtený v ČÍNE pred viac ako 5-tisíc rokmi. Ruža je právom zaradená medzi kráľovnú kvetín. Pokiaľ však zbožňujete červenú farbu a obklopujete sa práve ňou, dávajte si pozor na návaly agresivity.

Romantické Teleráno
Vyznanie lásky pred celým Slovenskom priamo pred zrakmi niekoľkých tisícok divákov? V dnešných časoch je už možné všetko. O „televízne zásnuby“ sa v roku 2017 postarali dnes už manželia ADELA a VIKTOR Vinczeovci počas vysielania relácie Teleráno. O rok na to nasledovala rovno svadba. Slávnostné áno si v markizáckom štúdiu povedala dvojica Zuzana a Marcel, ich svedkami bol práve známy moderátorský pár. Vlani sobáš v rannom vysielaní Markízy absolvovala Klára s Radovanom.

Najznámejšia dvojica
Tragédia z pera Shakespeara o láske dvoch mladých ľudí Rómea a Júlie. Dvojica, ktorú azda každý z nás dobre pozná. Dodnes sa o nich hovorí ako o najzamilovanejšom páre, no v láske im osud neprial. O ich PRÍBEHU vznikol nielen muzikál, ale postupne aj niekoľko celovečerných filmov. V nateraz poslednej filmovej verzii známeho príbehu z roku 2013 sa do roly Rómea prevtelil Orlando Bloom a úlohu Júlie stvárnila Condola Rashad.

Prvá valentínka
Za prvým valentínskym lístočkom stojí francúzsky vojvoda KAROL ORLEÁNSKY. Z londýnskeho Toweru nechal odoslať svojej žene do Francúzska prvú „valentínku“. V britskom zajatí sa ocitol v roku 1415, a to po prehratej bitke pri Azincourte. Najstaršie valentínske želanie, ktoré sa z dávnych čias podarilo uchovať, však pochádza z roku 1477. Postarala sa oň možno trochu netradične žena Margery Brewsová. Jej vyznanie lásky pre Johna Pastonova doteraz uchováva Britská knižnica v Londýne.

Najromantickejšie filmy
Kinematografia ukrýva filmové snímky, ktoré rozcítia nielen ženy, ale aj mužov. Veď uznajte sami, existuje azda väčšia romantikou nabitá filmová klasika než Titanic? Scény Leonarda Di Capria a Kate Winslet rozhodne stoja za to a mnohí z nás práve tento film považujú za jeden z najromantickejších. Na piedestál pomyselného rebríčka však radíme i také KLASIKY, akými sú napríklad Osobný strážca či Hriešny tanec.
Liečivá sila bozkov
Dotyky, objatia, ale aj bozky. To všetko pomáha utužovať náš vzťah, avšak bozkávanie v sebe ukrýva i blahodarné účinky na naše zdravie. Okrem toho, že bozk zlepšuje náš imunitný systém, priaznivo pôsobí aj na našu zubnú sklovinu a zabraňuje vytvoreniu zubného kazu. Za zmienku určite stojí i fakt, že človek počas života rozdá až 100-tisíc bozkov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 12:49