Ak prskajúci olej zasiahne pokožku či oči, je to však oveľa nepríjemnejšie ako mastnota ktorú po sebe zanecháva. Sú však triky ako prskanie eliminovať.
Poriadne vysušiť
V prvom rade by ste potraviny, ktoré dávate do oleja mali poriadne vysušiť, pretože práve kvôli vode olej zvykne najčastejšie prskať. Vlhkosť z potravín absorbuje aj múka, preto keď v nej mäso či zeleninu zľahka obalíte, budete mať po probléme. Rovnako pomôže ak trošku múky pridáte aj do rozpáleného oleja.
Mrkva
Aby ste už viac nemuseli bojovať s prskajúcim olejom, hoďte do neho ešte pred vyprážaním dve až tri kolieska očistenej mrkvy. Tento trik vám zaručene pomôže.
Špáradlá aj korok
Vedeli ste, že aj obyčajná korková zátka či pár špáradiel môže ovplyvniť či vám vaše varenie znepríjemní prskajúci alebo spenený olej? Akonáhle zbadáte, že olej začína peniť, vložte do neho jednu z týchto dvoch spomenutých vecí a máte po probléme.
Soľ
Ak chcete prskaniu oleja predchádzať, stavte sa soľ. Avšak tú musíte do panvice pridať ešte skôr, než olej. Je potrebné ňou dno panvice rovnomerne posypať.