Vďaka skvalénu bude vaša pleť dostatočne hydratovaná.dreamstime
StoryEditor

Skvalén: Látka, vďaka ktorej bude vaša pleť žiariť. Pozrite sa, s čím všetkým si ešte poradí

29.04.2024, 14:00
Krása a móda

Ak máte dávno po tridsiatke, mali by ste o niečo viac uvažovať o produktoch, ktoré na vašu pleť používate. Produkcia niektorých látok vekom postupne klesá a práve preto by ste ich mali pravidelne dopĺňať. Presne takou látkou je aj skvalén. Lipid, ktorý sa tvorí v mazových žľazách, no časom je potrebné ho pleti poskytnúť prostredníctvom sér či krémov.

Skvalén má hydratačné vlastnosti a zároveň je silným antioxidantom, ktorý chráni vašu pleť pred voľnými radikálmi.

Doplnok z prírody

Časy, kedy sa skvalén získaval z niektorých živočíchov sú našťastie už dávno za nami a kozmetické firmy používajú túto látku najmä z rastlín.

Pokožka ho miluje

To, prečo vaša pokožka bude všetky produkty s obsahom tejto látky milovať, je predovšetkým, že ju zanecháva dlhodobo hydratovanú. Uzatvára póry, vďaka čomu ostáva vlhkosť uzavretá v pleti. To sa odrazí na jej zdraví, kvalite a vzhľade. Pokožka bude vďaka skvalénu jednotná a zbaví ju aj tých najmenších nedokonalostí. Len hydratovaná pleť je zároveň dostatočne pružná, vďaka čomu sa minimalizuje výskyt, ale aj prehlbovanie vrások. A potešíme aj ľudí, ktorí majú citlivú pleť. Skvalén je totiž na rozdiel od iných látok hypoalergénny, čiže sa nemusíte obávať žiadnych nežiadúcich prejavov a alergických reakcií.

Problematická pleť

Ešte však ani zďaleka nekončíme. Prípravky s obsahom skvalénu redukujú pigmentové škvrny, no poradia si aj z aknóznou pleťou. Skvalén má schopnosť predchádzať vzniku akné, eliminovať ho a dokonca si poradí aj s jazvičkami, ktoré sa na vašej pleti môžu vyskytovať. Skvalén pre jeho regeneračné účinky veľakrát obsahujú aj produkty po opaľovaní. Dokážu ju totiž pekne upokojiť a zároveň podporiť prirodzenú regeneráciu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. máj 2024 13:41