Existuje niekoľko zákrokov, vďaka ktorým nikto na rukách neodhadne váš vek.Pexels
StoryEditor

Nielen tvár, ale aj ruky môžu ísť na plastiku. Vďaka týmto zákrokom vám nikto neuhádne vek

03.08.2022, 09:00
Krása a móda

Tam, kde už krémy a zábaly nestačia, pomôže estetická medicína. Veru áno, nie len svoju tvár, ale aj ruky môžete zveriť odborníkom z oblasti estetickej medicíny.

Existuje niekoľko zákrokov, vďaka ktorým nikto pri zoznámení a podaní ruky neodhadne váš vek!

Kyselina hyalurónová

Telu vlastná látka je známa všetkým, ktorí sa zaujímajú o kozmetiku či estetickú medicínu. Tak ako dokáže kyselina hyalurónová vyplniť vrásky na tvári, vyzmizíkuje i vaše ruky. Dokáže totiž viazať vodu a tým vrátiť pokožke kontúry ako zamladi. Aplikuje sa jediným vpichom cez kanylu do chrbtov rúk, ktoré vám lekár najskôr znecitliví lokálnou anestéziou, takže sa dá hovoriť o nebolestivom zákroku, pri ktorom cítite len mierny tlak. Po polhodinke idete domov a nie ste obmedzené v žiadnej činnosti, maximálne sa vám objaví malá modrina. Čo je ešte viac potešujúce, stačí jedna aplikácia a efekt rúk ako bábika máte zaručený po celý jeden rok. 

Plazmalifting

Ďalšia z možností ako omladiť pokožku rúk je aplikácia vlastnej krvnej plazmy. Krvné doštičky totiž vedú k prirodzenej tvorbe kolagénu, ktorý vekom strácame. Táto metóda je obľúbená práve preto, že do tela skutočne nedostanete žiadne cudzie, umelé látky. Plnšia a zdravšia pokožka sa však neobjaví ihneď. Je potrebné dať si dve až štyri sedenia s odstupom dvoch týždňov, ale už po prvej procedúre si všimnete pozitívne výsledky, keď prejdú modrinky a opuch. Pre udržanie efektu je dobré celú kúru opakovať dvakrát do roka.  

Vlastný tuk do rúk

Čo sa vlastne deje s rukami, keď starnú? Strácajú svoj prirodzený objem a elasticitu. Preto dáva logiku, že ich môžete vyplniť napríklad aj vlastným tukom! Počas operácie vám najskôr odsajú do injekcií z vašich tukových zásob, najčastejšie z oblasti podbruška. Tuk sa spracuje a vyčistí, aby bol pripravený cez kanyly putovať na miesta, kde ho potrebujete viac. Ruky získajú nielen mladistvý vzhľad, ale zbavíte sa i presvitajúcich žíl a šliach. Pripravte sa však, že týždeň po zákroku budete nosiť bandáž a ešte ďalších sedem dní potom musíte mať pokojný režim. Nevýhodou je i to, že telo prirodzene tuk vstrebáva, takže po polroku by ste mali procedúru opäť zopakovať.   

Laserové omladenie

Všetko, čo vám ostatné zákroky sľúbili, splní aj laser, a to ešte s jednou výhodou navyše. Ak vás trápia pigmentové škvrny, ktorým sa hovorí aj starecké fľaky, vďaka laseru sa ich zbavíte. Zákrok je bezbolestný, nepotrebujete operáciu, efekt je okamžitý a vydrží pomerne dlho, i keď je to individuálne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. máj 2024 22:11