Kitten heels sa toto leto tešia veľkej obľube.instagram/fleekit_shoes
StoryEditor

Kitten heels sú hitom leta. V týchto podpätkoch budete vyzerať sexi a nohy nebudú trpieť

28.06.2022, 06:00
Krása a móda

Nosila ich Audrey Hepburn, ale aj princezná Diana. Kitten heels boli dlho považované za neatraktívne a staromódne, no toto leto sa vracajú späť do módy a spôsobujú ošiaľ. Práve vďaka tomu by nemali chýbať ani vo vašej skrinke na topánky. Naučíme vám, ako nosiť túto trendy obuv, aby ste vyzerali elegantne a sexi.

Mnohé ženy si bez vysokých podpätkov už ani nevedia prestaviť život. Čo tak spraviť raz za čas pre vaše nohy niečo zdravé? Doprajte im toto leto oddych a obujte si topánky s nižším podpätkom, ako napríklad kitten heels. Nielenže sú elegantné, ale aj trendy a vkusné. Kitten heels alebo kačičková obuv vyzerá tak, že podpätok v hornej čas podopiera celú pätu a smerom dole sa zužuje. Síce býva vysoká maximálne päť centimetrov, nie je príliš stabilná. To vás však nemusí odrádzať. V minulosti boli totiž kitten heels považované za tréningové topánky.

Slúžili ako príprava na vysoké podpätky

Tento štýl topánok vznikol v 50. rokoch ako obuv pre mladé dospievajúce dievčatá, ktoré chceli vyzerať sexi, ale nie vulgárne. Jednou z nich bola aj Audrey Hepburn, ktorá si ich obľúbila okamžite. Skvelé boli najmä pre ženy, ktoré ešte nikdy nenosili podpätky. Možno aj preto sa im hovorilo tréningové topánky. Postupom času ich sláva ustúpila do úzadia. Začali ich totiž nosiť aj staršie ročníky, a preto ich mnohí považujú dodnes za staromódne a neatraktívne. Druhú šancu dostali až v roku 1980, kedy si ich začala obúvať princezná Diana najmä z praktického dôvodu, nechcela pôsobiť vyššie ako princ Charles. V súčasnosti sa tešia veľkej obľube, a to predovšetkým u slávnych návrhárov ako Louis Vuitton alebo Marc Jacobs.

Hodia sa ku všetkému a na každú príležitosť

Topánky s kitten heels podpätkom sú skvelé do kancelárie, ale aj večer do mesta. Ich výhodou je, že ich môžete nosiť takmer ku všetkému. Ak vás čaká ťažký deň v práci, vďaka kačičkovým topánkam sa o svoje nohy báť nemusíte. Zvoliť k nim môžete neutrálne odtiene, ako napríklad čierna, hnedá, tmavo modrá, vínová alebo olivová. Skúste k nim doplniť nohavicový kostým alebo priliehavú sukňu s blúzkou.

Po práci sa s outfitom môžete trochu vyhrať a zvoliť odvážnejšie či žiarivejšie farby. Dokonalé spojenie dokážu vytvoriť napríklad so šatami, džínsami a crop topom alebo farbnými tunikami. S kitten heels sa nemusíte báť experimentovania. Výborne vyzerajú aj s tričkami s potlačou.

Vybrať si môžete s niekoľkých štýlov

Na kitten heels je skvelé to, že ich návrhári vyrobili v rôznych štýloch. Či už v podobe lodičiek, sandál alebo šnurovacích topánok. Lodičky s kačičkovým podpätkom potešia najmä konzervatívnejšie typy, sandále naopak ženy, ktoré milujú neformálnosť. Takisto si môžete vybrať, či siahnete po otvorenej alebo zatvorenej špičke, no v regáloch obchodov nájdete aj kitten heels čižmy či šľapky. Jednoducho, sú všestranné, štýlové a sexi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 18:03