Karel Gott nás opustil v októbri 2019.Archiv MAFRA
StoryEditor

Tieto známe osobnosti bojovali s onkologickými ochoreniami. Kto boj prehral?

10.05.2024, 13:07
Celebrity

Len samotné vyslovenie tohto ochorenia v nás vyvoláva zimomriavky a strach. Je to tvrdý súper, ktorý sa vkráda do našich životov nenápadne, bez ohľadu na vek, pohlavie, či spoločenské postavenie. Na druhej strane, odhaľuje príbehy, ktoré ukazujú neuveriteľnú silu ľudského ducha a chuti bojovať.

 

Aj mnohé známe osobnosti, ktoré museli čeliť tejto zákernej chorobe, sa s odvahou podelili o svoje životné príbehy a častokrát sa tak stali inšpiráciou a dôkazom toho, že aj v ťažkých chvíľach je dôležité nevzdať sa a bojovať za svoje zdravie. Ich zdieľané skúsenosti pripomínajú dôležitosť prevencie, no aj vzájomnej podpory, odvahy a odhodlania zvíťaziť v boji s týmto zákerným ochorením onkologickým ochorením.

​Aneta Pariškova

Obľúbená moderátorka Aneta Parišková musela čeliť jednej z najťažších životných skúšok, keď jej lekári diagnostikovali non-Hodgkinov lymfóm, zákerné ochorenie napádajúce lymfatický systém. Táto diagnóza ju postavila pred výzvy, ktoré si vyžadovali všetku jej silu a odvahu. S nezlomnou vôľou sa moderátorka vrhla do náročnej liečby, ktorá zahŕňala intenzívnu chemoterapiu. Liečba so sebou priniesla nielen fyzické utrpenie v podobe bolesti a únavy, ale aj stratu vlasov, ktorá hlboko zasiahla jej ženskú identitu. Napriek týmto prekážkam Aneta nestratila optimistický prístup, čím sa stala inšpiráciou pre ľudí vo svojom okolí i širokú verejnosť. V roku 2022, po úspešnom zvládnutí liečby, sa s triumfom a úsmevom na perách vrátila do práce a pokračuje v moderovaní. Svojím príbehom dokazuje, že život po rakovine môže byť plný úspechov a radosti.

image

Aneta Parišková,

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. máj 2024 17:49