Peter túži ísť na operáciu srdca. Musí, ale schudnúť.
StoryEditor

Morbídne obézny Peter trpí arytmiou srdca, ale nemôžu ho operovať. Operačný stôl ho neunesie!

12.11.2022, 08:00
Celebrity

Peter sa vo voľnom čase venuje výrobe hudobných nástrojov, konkrétne mandolín. Trpí však srdcovou arytmiou. Keď mu ju diagnostikovali, začal brať extrémne veľa liekov a prestal sa hýbať. Bál sa, že zomrie, tak sa radšej šetril. Vtedy začal extrémne priberať a dostal sa až na dnešnú, hrozivú váhu 218kg. Pomôcť by mu mohla operácia srdca, ale nemôže na ňu ísť kvôli svojej obezite. Nosnosť operačného stola je totižto maximálne 160 kilogramov.

Teraz je, ale v slepej uličke a vôbec nevie, ako situáciu zmeniť. Konzumuje obrovské množstvo jedla a vôbec sa nehýbe. Má dvoch malých synov, za ktorými nestíha. Neučí ich bicyklovať ani lyžovať, ani s nimi nehrá futbal. S jeho váhou je to totiž nemožné. Problém mu robí chôdza, aj obyčajné státie na mieste. Operácia srdca by mu výrazne zmenila kvalitu života. Na tú sa ale dostane až keď schudne. Pokúsi sa o tom v Extrémnych premenách.

Na digitálne váhe je ERROR

Peter Hlavatý trpí aj napriek svojej výške extrémnou obezitou. Jeho domáca váha ho dokonca nedokáže odvážiť preto Peťo nevedel, na akom čísle sa hýbal pred Extrémnymi premenami. ,,Meriam cez dva metre a váha je určite cez dvesto kilogramov. Teda mám váhu, ktorá je do 200 a zakaždým mi zahlási ERROR, tak neviem presne tú váhu. Cítim, že je to veľký problém.“ 

Peter miluje hru na mandolínu. Tento hudobný nástroj aj vyrába vo svojej domácej dielničke. Jedného dňa, počas ktorého sa venoval tomu, čo najviac miluje, mu prišlo zle. Vtedy zistil, že to s ním nie je v poriadku. ,,Raz sme boli s ocinom hrať a mne ostalo zle tak, že sa to nevedelo vrátiť do normálu. Skončilo to tak, že z koncertu ma odviezli do nemocnice a tam som sa dozvedel, že teda s definitívnou platnosťou je to srdcová arytmia. Podarilo sa mi dostať sa do poradovníka v Národnom ústave srdcových chorôb, kedy teda lekári vraveli, že budú riešiť moju chorobu operačným zákrokom. Povedali mi, že mám takú nadváhu, že ma operačný stôl neunesie a dali mi stopku, jednoducho povedali schudni a my ťa zoperujeme.“

Nechce zomrieť

Petrova najväčšia obava je to, že zomrie mladý. Extrémne premeny preto vníma ako poslednú šancu na to, aby zvrátil zlé prognózy. Kvôli svojmu problému so srdcom navyše berie množstvo liekov, ktoré ho jeho zdravie ako tak udržiavajú. ,,Bojím sa smrti. Poviem to tak. Bojím sa smrti, lebo prišiel som o mamu. S tým som sa dodnes nevyrovnal ani nevyrovnám. Zomrela na infarkt. Každý deň sa toho bojím. Každý deň idem okolo jej fotky, spomeniem si na ňu,“ povzdychol si.

Mladý hudobník si nevie sám pomôcť: ,,Beriem veľké množstvo liekov, zvláštnu kombináciu liekov, ktorá neni úplne bežná, tá ma udržiava nejako... Stále mi rezonuje v ušiach, že lekári mi povedali schudni, ale nikto mi nepovie ako ...lieky mi pomáhali fungovať s vysokým krvným tlakom a smrteľnou arytmiou nejako normálne ale ten strach ktorý som v sebe niesol, ten som nedokázal odbúrať. Bol to strach o život, ťažko to popísať.“ 

Trpia deti

Peter chce schudnúť aj kvôli deťom, pretože nevládze s nimi držať krok. ,,Deti sú moje všetko. Chcem s nimi hrať futbal, nechcem aby sa hanbili za svojho otca, nechcem aby ich niekto súdil za to aký som ja.Takéto telo uniesť je problém. Pre srdiečko je to záťaž určite, také telo no. Vyčítam si to najmä vo chvíľach, kedy zisťujem, že nevládzem.“ V jeho úspešnú premenu dúfa aj jeho manželka, ktorá už rezignovala.

,,Mňa to trápi veľmi, ale sú chvíle, kedy si už aj ja poviem, že už sa s tebou o tom nebudem baviť, nebudem sa s tebou dohadovať. Rob si čo chceš, je to tvoj život, už aj ja som z toho unavená... Tak dúfam, že už teraz konečne sa nakopne a už to bude v pohode všetko. Viem, že sa necíti dobre nevládze a ma to srdce choré. Chcem aby tu s nami bol a aby som s ním zostarla,“ povzdychla si.

Či sa mu to podarí a poteší manželku si môžete pozrieť v stredu večer na Markíze.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 16:37