Monika Hilmerová a Jaro Bekr sa stále prekvapujú.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Monika Hilmerová sa s manželom vybrali na exotickú cestu: Ľudia sú tu veselší, nie ako u nás!

07.11.2022, 09:21
Celebrity

Ich výlet začal príletom do Casablancy, lenže počas medzipristátia v Madride im stratili batožinu. Keď sa dostali do Marrakeshu a nasadli do aute, že dorazia konečne do vytúženého hotela ich navigácia sa zbláznila. Miestni im však boli nápomocní i keď miestami mali pochybnosti či ich nechcú okradnúť. Celá historka má však šťastný koniec a ešte krajšie pokračovanie.

Herečka s manželom Jarom Bekrom sa aj po niekoľkých dňoch v Marrakeshi nevedia vynadívať na stále usmiaty miestnych: „Zvláštny rozdiel oproti mnohým ľuďom u nás, ktorí stále sa len na niečo sťažujú a nikomu neprajú. Potom chvíľu serpentínami stúpame do kopcov až do prekrásneho modrého mesta Chefchauen. Napriek tomu, že som videla odtiaľ zopár fotiek, toto som fakt nečakala. Úplne ma toto prekrásne mesto opantalo svojou atmosférou!" pochvaľuje si blondínka rozhodnutie vyraziť práve na toto miesto. Všetkým milovníkom fotenia cestu odporúča, všetko je tam fotogenické: „Môžete chodiť a bez akéhokoľvek cieleného mierenia foťákom len cvakať fotky a čo záber, to nádhera. Utešené, malebné, modré mesto zase s úplne inou atmosférou ako bol úchvatný Marrakesch. Pokoj, čas stojí, všade malebné uličky s tovarom, krásna starobylá architektúra," zhodnotil. 

Nevyspatí, ale nadšení

Ubytovali sa v rozkošnom apartmánovom dome. I keď ich o tretej ráno budili kohúty, ktoré miestni chovajú na strechách a modlitby z mešít, nekazí im to atmosféru. „Chefchauen je učupený pod horami asi vo výške dačo cez 700m a mala som pocit, že som skôr kdesi v Tibete, než v Afrike ako ju poznáme z prírodopisných filmov. Opäť všade milí a ochotní, no nedotieraví miestni ľudia. Čítala som v nejakom blogu, že Chefchauen je pasca na turistov, ale my vôbec nemáme takúto skúsenosť, práve naopak." I keď ju cestovateľské blogy vystríhali pred týmto miestom, vraj je to pasca na turistov, nemá také skúsenosti. Polievku si kúpila za 50 centov. „Očarilo ma, ako tu všade vidím bok po boku moslimov, židov, kresťanov, ľudí rôznych národov a všetci sú v pohode spolu. Rajské miesto. Čas stojí a ja by som odtiaľto najradšej ani neodišla," dodala.

Dychbrúce fotografie z ich dovolenky nájdete v GALÉRII

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. máj 2024 13:00