Shakira nemá len dokonalý hlas, ale aj štíhlu a vypracovanú postavu, ktorú je môže závidieť takmer každá žena.dreamstime
StoryEditor

Chcete mať pevný zadok či vypracované bruško ako Shakira? Vďaka týmto cvikom sa z vás stane bohyňa

19.07.2022, 15:00
Celebrity

Kolumbijská speváčka Shakira je známa najmä pre svoj neuveriteľný hlas, ale predovšetkým aj božské telo. Čím je staršia, tým je krajšia a stále v lepšej forme. Ako to robí, že si štíhlu postavu dokáže udržať aj po štyridsiatke? Shakira prezradila, ktoré cviky jej pomohli vytvarovať pevný zadok a vypracovať bruško.

Speváčka Shakira má hlas ako bohyňa a postavu, ktorú jej môže závidieť takmer každá žena. Keďže sa na javisku pohybuje neustále, fyzický tréning musí podstupovať celý život. To znamená, že za jej vypracovanú postavu nemôžu len dobré gény či dar od Boha, ale aj tvrdá drina. Vzhľadom na to, koľko tanca zohráva úlohu v Shakiriných hviezdnych výkonoch, tanečné fitness tvorí dôležitú zložku jej cvičebnej rutiny. Speváčka si najviac obľúbila Zumbu, ktorá je skvelá pre srdce, pľúca, kosti, svaly, rovnováhu, ale aj mozog. „Zumbu som cvičila celé tehotenstvo, to mi pomohlo nenabrať príliš veľa kíl,“ priznala Shakira. Neradi trávite čas v posilňovni alebo sa túžite pri cvičení zabaviť? Tento druh tanca môže byť pre vás ideálny. Ak sa mu budete venovať minimálne štyri až päťkrát do týždňa, výsledky uvidíte takmer okamžite.

 

Samozrejme, pri formovaní postavy je dôležité cviky obmieňať. „Ak budete robiť rovnaké pohyby znova a znova, nezískate úžitok,“ tvrdí speváčka. Ak túžite po pevnom zadku a vypracovanom brušku ako Shakira, vo vašej cvičebnej rutine by ste mali striedať silový a kardio tréning. Takže Zumba vám k splneniu cieľa rozhodne stačiť nebude, a preto k nej pridajte aj tieto cviky.

Za pevným zadkom sa skrývajú tieto cviky

Pevný, okrúhly a tvarovaný zadok je snom takmer každej ženy. Ak chcete zapracovať aj na tejto oblasti, výbornými cvikmi pre vás budú najmä drepy, mŕtve ťahy, hip thrusty, zakopávanie a unožovanie. Speváčka dokonca prezradili svoj trik. Podľa nej by ste pri vykonávaní týchto cvikov mali sedacie svaly napnúť minimálne na dve sekundy. Opäť však netreba zabúdať ani na tanečné pohyby, ktoré vám pomôžu vytvoriť požadovaný tvar pozadia lepšie ako stroje v posilňovni. Ak si chcete vyformovať postavu svojich snov, podľa speváčky je však najdôležitejšie, aby ste cvičili vždy, keď sa vám dá. „Nie je až také dôležité, koľko minút denne cvičíte, ide o to, aby ste sa premohli a cvičili. Ak máte 15 minút času, tak cvičte 15 minút, ak máte hodinu a pol, cvičte hodinu a pol,“ radí Shakira, ktorá má dokonalé pozadie len vďaka tvrdej drine. Na čo ešte čakáte? Hor sa do cvičenia a tvarovania pevného zadku.

Na pevné brucho nestačí pár minút

Shakira sa okrem pevného pozadia môže pýšiť aj štíhlym vypracovaným bruškom. Ak túžite posilniť túto oblasť, budete si musieť nastaviť prísny režim a cvičiť viacero typov cvikov minimálne trikrát do týždňa. To znamená, že dve minúty cvičenia vám na pevné brucho rozhodne nebudú stačiť. Shakirine brušné svaly môžete získať vďaka brušákom, angličákom, planku, ruskému twistu a dvíhaniu nôh. Pomôcť vám však môžu aj iné cviky. Shakira však tvrdí, že dôležité je, aby ste ich neustále obmieňali, zvyšovali ich intenzitu a opakovania.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 01:21