Peter Pellegrini. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Pokojná sila, ktorá zmení Slovensko

28.06.2023, 00:00
  • Ponúkam ideu silného štátu. Štátu, ktorý vedie kompetentná a odborná vláda. Štátu, ktorý im v čase potravinových a energetických kríz podá pomocnú ruku. A štátu, ktorý počas vypätých situácií, ktoré priniesla pandémia, pomôže rodinám a seniorom.
  • Cítim, že Slovensko stojí na rázcestí a ľudia si vyberú, na ktorú cestu spoločnosť vykročí.
  • Odmietame extrémizmus, neofašizmus a nebudeme spolupracovať so stranami, ktoré spochybňujú účasť SR v týchto organizáciách. Stredobodom našej politiky je človek, jeho kvalita života od narodenia po starobu.

Stretnutia s ľuďmi, podobné tým, ktoré som počas víkendu absolvoval na východnom Slovensku, ma nielenže nabíjajú energiou, ale preciťujem každodennú realitu, s ktorou ľudia žijú. Keď si uvedomím, aké problémy sú predmetom víkendových televíznych debát, ešte viac vnímam odtrhnutosť mediálneho prostredia od reálneho života ľudí. Keď si pozriem, čo všetko sa rieši v parlamente, nečudujem sa, že ľudia sú politikou znechutení, cítia sa opustení a odtrhnutí od toho, čo si žijú vo svojom svete niektorí politici.

image

Pellegrini v HNtelevízii: Chaos v pléne je enormný. Niečo si teda pamätám, ale toto som ešte nevidel

V rozhovoroch s ľuďmi cítim, že stratili elementárnu dôveru v štát. Po 30 rokoch existencie Slovenskej republiky sme sa dostali do stavu, ktorý nazývam kríza štátnosti. Pred nami stojí základná úloha. Vrátiť im dôveru v štát a naplniť jeho štátnosť obsahom, ktorý nebude kopírovať len štyri vládne roky, ale definuje základné rámce vývoja spoločnosti na dlhší časový úsek. V častých rozhovoroch s nimi im ponúkam ideu silného štátu. Štátu, ktorý vedie kompetentná a odborná vláda. Štátu, ktorý im v čase potravinových a energetických kríz podá pomocnú ruku. A štátu, ktorý počas vypätých situácií, ktoré priniesla pandémia, pomôže rodinám a seniorom.

Niekedy v nemom úžase pozerám na programy jednotlivých strán a vystúpenia ich lídrov. Niektoré pravicové strany, ako napríklad PS, dokonca uvažujú aj o znížení dôchodkov v čase, keď seniori prežívajú z mesiaca na mesiac. SAS-ka im zase počas svojho pôsobenia v chaotickej vláde zrušila vlaky zadarmo a rodinám obedy zadarmo, pretože to považovala za sociálnu výstrednosť. Na rozdiel od nich HLAS presadil v parlamente rozmrazenie minimálnych dôchodkov, valorizáciu dôchodkov, ktorú začnú seniori využívať už od 1. júla tohto roka.

Cítim, že Slovensko stojí na rázcestí a ľudia si vyberú, na ktorú cestu spoločnosť vykročí. Či pôjde cestou smerujúcou do minulosti, alebo si vyberú neskúsený mladý politický experiment, alebo dajú dôveru odbornosti a profesionalite riadiť štát. Sme presvedčení, že len v spojení so všetkými relevantnými odbornými a profesijnými skupinami môžeme zmeniť prítomnosť a formovať budúcnosť Slovenskej republiky. V HLAS-SD v tom máme jasno. Členstvo v NATO a v EÚ považujeme za priestor, v ktorom môžeme slobodne budovať prosperitu národa. Odmietame extrémizmus, neofašizmus a nebudeme spolupracovať so stranami, ktoré spochybňujú účasť SR v týchto organizáciách. Stredobodom našej politiky je človek, jeho kvalita života od narodenia po starobu. Chceme do dvanástich rokov vyrovnať regionálne rozdiely, pretože len vnútorne súdržný štát môže prežiť krízy, akým sme čelili počas uplynulých troch rokov.

HLAS je politickou silou pripravenou prevziať po voľbách zodpovednosť za riadenie štátu. Ponúkame pokojnú silu, ktorá neuteká pred výzvami a je pripravená budovať prosperujúce Slovensko rešpektované v zahraničí.

01 - Modified: 2023-05-23 13:01:38 - Feat.: 0 - Title: Vráťme Slovensko na správnu cestu 02 - Modified: 2023-05-18 17:10:54 - Feat.: 1 - Title: Pellegrini v HNtelevízii: Chaos v pléne je enormný. Niečo si teda pamätám, ale toto som ešte nevidel 03 - Modified: 2023-05-22 18:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kočnerov príbeh, psychicky labilná Zsuzsová a kde sa vidia Slováci (Brífing HN) 04 - Modified: 2023-05-23 15:41:25 - Feat.: 1 - Title: Viaceré strany ocenili mimoriadnu valorizáciu, peniaze sa podľa nich nájdu
01 - Modified: 2024-04-27 14:44:02 - Feat.: - Title: Opäť prehra. Česi porazili Slovákov v odvetnom zápase 4:1 02 - Modified: 2024-04-27 05:55:36 - Feat.: - Title: Pellegriniho aktuálna téma sú eurovoľby, myslí si publicista Hrabko. Mal by upokojovať spoločnosť 03 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Tabuľka cien potravín: veľké porovnanie desiatok produktov, polovica z nich zlacnela (prehľad) 04 - Modified: 2024-04-27 12:00:00 - Feat.: - Title: Po Slovensku anonymne ukrývajú peniaze na verejných miestach. Jeden fanúšik nás sledoval, hovorí dvojica z projektu Cash catch 05 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená?
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
28. apríl 2024 16:28