StoryEditor

Ceny soli sú osolené marketingom

28.10.2015, 23:00

Čerstvá morská ryba na grile, korenená soľou, olivovým olejom, citrónom a petržlenom – delikatesa. Či k nej patria aj cesnak a čierne korenie, o tom sa na Sicílii hádajú rodiny. Isté však je: bez soli to nejde ani náhodou. Používa sa napríklad tá od Ravida z Trapani, ktorú získavajú z mora a počas horúcich mesiacov tradične sušia na slnku. Je trochu vlhká, takmer sladkastá a jednoducho perfektná pre ľahkú letnú stredozemnú kuchyňu.

Marketingový ťah

Úžasnú morskú soľ dostanete na mnohých miestach. Najobľúbenejšia, Fleur de Sel, pochádza z Guérande alebo Camargue. Na bretónskom pobreží vzniká sivá látka, ktorá z jednoduchej zeleniny spraví pochúťku, pravda, ak ju príliš neprevaríte.

Dokonca aj Angličania, napriek svojej v kulinárskych kruhoch...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
14. jún 2024 03:19