StoryEditor

Pri rozbehu firmy potrebujete slobodu

21.01.2014, 23:04

Rodina je pre mňa na prvom mieste a podporovanie mojej ženy Joan a našich detí Holly a Sama má najvyššiu prioritu. Ja a Joan si myslíme, že to, čo našim deťom zanecháme, nie je bohatstvo a sláva, ale príležitosť hľadať šťastie svojou vlastnou cestou.

Rovnako ako sme sa my dvaja s Joan sami rozhodli, čo chceme robiť s podporou našich rodičov, chceme, aby naše deti mali rovnakú skúsenosť. Moji rodičia boli neuveriteľne povzbudzujúci, a dúfali v to, že mi pomôžu uspieť v mojom úsilí. Môj starý otec bol sudcom a môj otec bol advokátom, ale nikdy ma netlačili do toho, aby som sa venoval právnickej kariére, a ja som ani netúžil pokračovať v ich profesijných šľapajach.

Niekedy v nešťastnej situácii, keď mladý človek čelí opozícii v rodine, mu trocha vzdorovitý duch môže pomôcť nasledovať vlastné sny a nenechať sa spomaliť očakávaniami druhých. Sú to dobré inštinkty, nielen obyčajná mladícka nerozvážnosť. Keď milujete to čo robíte, máte oveľa väčšiu pravdepodobnosť uspieť.

Pri budovaní kariéry sa vaše úsilie môže niekedy stretnúť s neúspechom. Nenechajte sa odradiť – jedným z najlepších spôsobov, ako sa niečo naučiť, je robiť chyby. Chcelo to čas a veľa chýb, kým som dosiahol úspech.(A poznámka pre rodičov: Ak sa svojim deťom stále pozeráte cez plece, nebudú mať príležitosť robiť chyby a rásť.)

A ak ste pri rozhodnutiach odvážni, zažijete oveľa viac zábavy a vzrušenia a získate príležitosť stretnúť ďalšie úspechy. Mám to šťastie, že Sam a Holly majú odvážnu povahu po mne, spoločne sme prekonali pár svetových rekordov a vystúpili na Mont Blanc! Neviem sa dočkať toho, ako sa cez Virgin Galactic spolu vydáme do vesmíru.

Holly od útleho veku túžila stať sa doktorkou, a my sme ju plne podporovali. Boli sme veľmi hrdí, keď v roku 2007 získala lekársky diplom, a neskôr začala pôsobiť na oddelení neurológie v ChelseaandWestminster Hospital v Londýne. Rovnako nás potešilo, keď neskôr začala pracovať pre skupinu Virgin. Využila vedomosti, ktoré získala počas svojej lekárskej kariéry, a využíva ich v oblastiach, na ktorých jej záleží, ako napríklad pri práci pre našu neziskovú nadáciu Virgin Unite. Tento rok vedie prvú britskú akciu We Day nadácie Free The Children v Londýne, ktorá združuje mladých ľudí a oslavuje pozitívne zmeny, ktoré robia vo svojich miestnych a globálnych komunitách. Nemohli by sme na ňu byť viac hrdí.

Je naozaj smutné, že niektorí mladí ľudia nemajú slobodu zvoliť si svoju vlastnú cestu. Potrebujú pomoc iných na to, aby mohli nasledovať svoje sny, a my v Bransonovom centre podnikania v Johannesburgu, ktoré sme založili na podporu afrických podnikateľov prostredníctvom financovania, poradenstva a mentorstva, im v tom chceme pomôcť.

Aj keď sa v africkom filmovom priemysle veľmi nevyznám, pre mladých filmárov z tohto kontinentu určite existujú isté príležitosti. Jedna iniciatíva, ktorá ma zaujala, je program Africa First spoločnosti Focus Features, ktorý finančne a mentorsky podporuje začínajúcich afrických filmárov.

Práve sme strávili sviatky spoločne ako rodina. Joan a ja sme radi, že naše deti uskutočňujú svoje nápady s optimizmom a nadšením. Ako povedal reverend Henry Ward Beecher:„Existujú len dva trvalé odkazy, ktoré môžeme zanechať svojim deťom. Jedným sú korene, a tým druhým krídla.“

Nech ste kdekoľvek, bez ohľadu na vašu finančnú situáciu, to najlepšie, čo môžete ako rodičia pre deti urobiť, je dať im sebadôveru a slobodu opustiť rodné hniezdo, a vedomie, že po návrate na ne vždy bude čakať milujúci domov.

01 - Modified: 2005-12-14 13:32:00 - Feat.: 0 - Title: Akrobatické lyžovanie: Slováci v Turíne bez akrobata, Poľan si dolámal prsty
01 - Modified: 2024-01-25 23:00:00 - Feat.: - Title: Slovensko v krízovej špirále. Čo je nutné na obnovenie prosperity? 02 - Modified: 2023-08-02 16:00:00 - Feat.: - Title: Ktorí politici lovia voličov na výdobytky socializmu 03 - Modified: 2023-06-13 21:54:56 - Feat.: - Title: Americký profesor: Vláda je ako Godzilla, jej vplyv musíme obmedziť 04 - Modified: 2023-06-06 08:54:23 - Feat.: - Title: Za vraždu svojich detí si odsedela 20 rokov. Teraz ju po preskúmaní prípadu prepustili na slobodu 05 - Modified: 2023-05-03 20:48:05 - Feat.: - Title: Slovensko si v celosvetovom rebríčku slobody tlače polepšilo o desať priečok. Čaputová vyzýva na jej ochranu
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
24. apríl 2024 07:15