StoryEditor

Ukrajinec sa priznal k vražde troch ľudí vo Varšave

10.04.2024, 17:34
Autor:
ČTKČTK

O Ukrajincovi, ktorý sa priznal k vražde troch ľudí, médiá referujú ako o Andrijovi S. Muž podľa portálu Onet.pl odmietol vysvetliť, aké pohnútky ho viedli k spáchaniu činu.

Štyridsaťtriročný Ukrajinec sa priznal k vražde troch ľudí vo Varšave, píšu poľské médiá s odvolaním sa na hovorcu okresnej prokuratúry vo Varšave Szymona Bannu. Už v utorok Banna podľa denníka Gazeta Wyborcza informoval, že poľská polícia zadržala sedem ľudí po tom, ako našla štyri mŕtve telá v opustenej budove vo Varšave, a že medzi zadržanými sú aj ukrajinskí občania.

O Ukrajincovi, ktorý sa priznal k vražde troch ľudí, médiá referujú ako o Andrijovi S. Muž podľa portálu Onet.pl odmietol vysvetliť, aké pohnútky ho viedli k spáchaniu činu. Vyšetrovatelia zatiaľ nenašli dôkazy pre to, že by bol zodpovedný aj za vraždu štvrtej osoby, ktorej telo našli v rovnakom činžovnom dome, uviedol tiež portál.

Andrija S. úrady obvinili zo spáchania troch vrážd. Súd rozhodol, že nasledujúce tri mesiace strávi vo väzbe. Ďalší piati zadržaní boli obvinení z neoznámenia trestného činu vraždy. Zadržanými sú občania Poľska a Ukrajiny vo veku od 30 do 50 rokov, uviedol hovorca prokuratúry.

O štyroch nájdených telách písala v utorok s odvolaním sa na neoficiálne informácie Gazeta Wyborcza. Opustený činžovný dom, kde sa telá našli, stojí v centre Varšavy neďaleko kancelárskych budov, v ktorých sídlia korporátne spoločnosti. Podľa Gazety Wyborczy sa prvé dve telá našli v nedeľu na podlahe na treťom poschodí budovy. Ďalšia bola objavená nasledujúci deň v komore na prízemí. Tieto telá už boli zahádzané zemou a nachádzali sa v pokročilom štádiu rozkladu. Niektoré telá boli tiež zakryté odpadkami alebo dekami, napísala stanica TVN24.

Totožnosť obetí zatiaľ nie je známa. Podľa jedného z policajtov citovaných stanicou ale patria nájdené telá mužom. Ich stav podľa neho svedčí o tom, že na mieste mohla ležať už niekoľko mesiacov.

Hovorca prokuratúry podľa stanice oznámil, že pokračuje zohľadňovanie miesta činu. "Ide o rozsiahlu budovu, ktorá vyžaduje obhliadku centimetrov po centimetri," uviedol Banna.

01 - Modified: 2024-05-08 15:10:47 - Feat.: - Title: Ukrajinský parlament schválil zákon, ktorý umožňuje väzňom slúžiť v armáde 02 - Modified: 2024-05-08 13:10:43 - Feat.: - Title: Ukrajinský oligarcha Kolomojskij je podozrivý z prípravy pokusu o vraždu 03 - Modified: 2024-05-08 12:26:52 - Feat.: - Title: Rusko tvrdí, že jeho sily dobyli ďalšie dve dediny na Ukrajine 04 - Modified: 2024-05-07 13:48:53 - Feat.: - Title: Ukrajina preveruje možnú účasť KĽDR na dodávkach balistických striel Rusku 05 - Modified: 2024-05-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Kedy do útoku? Americkí bezpečnostní analytici sa sporia, kedy má Ukrajina prejsť do protiofenzívy
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
09. máj 2024 01:38