StoryEditor

Vedenie SEPS sa od začiatku decembra doplnilo o nového člena

01.12.2023, 18:05
Autor:
TASRTASR

Po výraznejšej obmene z minulého týždňa sa od začiatku decembra doplnilo vedenie štátnej Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy SEPS o nového člena.

"Rozhodnutím jediného akcionára spoločnosti SEPS, a. s., bol s účinnosťou k 1. 12. 2023 zvolený za člena predstavenstva Igor Gallo," informovala v piatok hovorkyňa spoločnosti Sandra Čičová Kotzigová.

K iným zmenám v orgánoch firmy k dnešnému dňu nedošlo. Jediným akcionárom SEPS je Slovenská republika, v mene ktorej koná ministerstvo financií.

Minulý týždeň vo štvrtok (23.11.) sa stal novým predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom SEPS Martin Magáth. Z pozície podpredsedu predstavenstva bol odvolaný Marián Širanec a na jeho miesto bol určený Miloš Bikár.

Z predstavenstva boli odvolaní tiež Jaroslav Vach, Martin Riegel a Miroslav Janega. Na ich miesto nastúpili novozvolení členovia Martin Magáth, Miloš Bikár a Vladimír Stúpala. Členom predstavenstva ostal aj bývalý podpredseda Marián Širanec. 

Nového predsedu má od minulého týždňa aj dozorná rada SEPS. Stal sa ním Radovan Majerský. Do dozornej rady boli vymenovaní za nových členov Pavol Kollár, Ondrej Zaťko, Ivan Kubaš a Ľuboš Hučko. Podpredsedom dozornej rady sa stal Pavol Kollár. 

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
16. máj 2024 18:13