StoryEditor

Zelenskyj chce zrýchliť výstavbu opevnení na frontovej línii a krytov v školách

01.12.2023, 06:42
Autor:
TASRTASR

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok vo večernom videopríhovore oznámil, že nariadil zrýchlenie výstavby školských krytov a vojenských opevnení na všetkých hlavných úsekoch frontu. Informovala o tom agentúra DPA

"Priorita je jasná," povedal v príhovore. O výstavbe takýchto objektov diskutoval s ministrom obrany a poprednými predstaviteľmi armády.  

Najnovšie mnoho pozorovateľov vyhlásilo, že ukrajinská protiofenzíva bola neúspešná. Dôraz na výstavbu opevnení naznačuje, že vedenie v Kyjeve sa teraz zameriava na obranu.

Zelenskyj žiada okrem lepšej bezpečnosti na všetkých hlavných úsekoch frontu aj väčšiu bezpečnosť na školách.

Podľa neho v nich treba postaviť kryty. V tejto súvislosti informoval o návšteve školy v Charkove, meste s vyše jedným miliónom obyvateľov na východe, ktorá sa nachádza v priestoroch metra. Zelenskyj to označil za úspešný projekt, pretože podzemná železnica je počas ruských útokov bezpečná.

Rusko od začiatku invázie opakovane útočí na Ukrajine aj na civilné ciele mimo frontu a využíva na to drony, strely s plochou dráhou letu a rakety. Cieli predovšetkým na energetické zariadenia, aby počas zimy pripravilo Ukrajincov o dodávky elektriny, vody a o vykurovanie a oslabilo tak ich odpor.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
15. máj 2024 08:57