StoryEditor

Šeliga: Za šéfa brannobezpečnostného výboru navrhneme Naďa

16.05.2023, 15:15
Autor:
TASRTASR

Post šéfa výboru je neobsadený po tom, ako poslanci odvolali dovtedajšieho predsedu Juraja Krúpu (SaS) v prvý deň májovej schôdze.

Nezaradení poslanci Národnej rady pôsobiaci v mimoparlamentnej strane Demokrati navrhnú na post šéfa Výboru pre obranu a bezpečnosť exministra Jaroslava Naďa. Ten sa po odchode z ministerstva obrany vrátil do parlamentu a uplatňuje si poslanecký mandát.

"Na predsedu výboru pre obranu a bezpečnosť budeme navrhovať Jaroslava Naďa. Je nespochybniteľný odborník. Vzhľadom na to, že v susednej krajine je vojna, verím, že poslanci podporia Naďa, ktorý ukázal, že vie viesť rezort obrany," uviedol poslanec pôsobiaci v Demokratoch Juraj Šeliga.

Post šéfa výboru je neobsadený po tom, ako poslanci odvolali dovtedajšieho predsedu Juraja Krúpu (SaS) v prvý deň májovej schôdze. Návrh na Krúpovo odvolanie predložili poslanci opozičného Smeru-SD. Vyčítali mu neprofesionálne vedenie výboru. Tvrdia, že funkciu zneužíva na svoj osobný prospech. Krúpa ich argumenty odmietol.

Líder OĽANO Igor Matovič si myslí, že by bolo dobré, keby výbory viedli ľudia, ktorí neboli doteraz vo výkonnej funkcii.

"Predpokladám, že dohoda sa nájde. Preferoval by som človeka, ktorý nebol doteraz vo výkonnej funkcii," uviedol na tlačovej konferencii s tým, že padli aj iné mená, ktoré by sa mohli o funkciu uchádzať. Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš dodal, že funkcia šéfa tohto výboru prislúcha OĽANO, preto by ním mal byť niekto z ich hnutia.

Podpredsedníčka výboru Denisa Saková (nezaradená) z mimoparlamentného Hlasu-SD zatiaľ nevie, za akých podmienok bude voľba prebiehať, zatiaľ preto o funkcii neuvažuje.

"O jej nominácii môžeme uvažovať až vtedy, ak by nám ostatné strany signalizovali, že môže byť úspešná," povedal na tlačovej konferencii líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Naď ani exminister vnútra a súčasný poslanec Roman Mikulec (OĽANO) by podľa neho neboli vhodní kandidáti na túto funkciu. Výbor sa totiž môže zaoberať aj kauzami, ktoré sa diali za ich šéfovania rezortov.

01 - Modified: 2024-04-11 14:15:33 - Feat.: - Title: Dúfajme, že billboard Demokratov nevideli ukrajinskí ministri, tvrdí publicista 02 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 03 - Modified: 2024-03-29 18:55:30 - Feat.: - Title: Pred 20 rokmi sme sa stali pevnou súčasťou Západu. NATO je základným pilierom bezpečnosti, reagujú politici 04 - Modified: 2024-03-20 11:37:44 - Feat.: - Title: Za zrušenie ÚŠP hrozí Slovensku pozastavenie eurofondov a sankcia, tvrdia Demokrati 05 - Modified: 2024-03-12 11:23:52 - Feat.: - Title: Vláda chce z RTVS urobiť nástroj svojej propagandy, tvrdia Demokrati
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. apríl 2024 11:34