StoryEditor

Bristký Južný Wales postihlo zemetrasenie, obyvateľom sa triasli domy

25.02.2023, 13:21
Autor:
TASRTASR

Britská geologická služba uviedla, že zemetrasenie sa vyskytlo v hĺbke 3,6 kilometra v piatok o 23:59 miestneho času. Jeho epicentrum sa nachádzalo v meste Brynmawr v okrese Blaenau Gwent na juhu Walesu.

Zemetrasenie s magnitúdou 3,7 zasiahlo v noci na sobotu južné časti Walesu a spôsobilo, že sa ľuďom triasli domy. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Britská geologická služba uviedla, že zemetrasenie sa vyskytlo v hĺbke 3,6 kilometra v piatok o 23:59 miestneho času. Jeho epicentrum sa nachádzalo v meste Brynmawr v okrese Blaenau Gwent na juhu Walesu.

Otrasy hlásili obyvatelia po celej oblasti, predovšetkým v okruhu 40 kilometrov od epicentra.

image

Počet mŕtvych po zemetrasení v Turecku a Sýrii presiahol 47-tisíc, z budov vyťahujú telá

Ľudia opisovali úradom zemetrasenie vetami "celý dom sa triasol", "zobudilo ma dunenie a rachot", "moja posteľ sa posúvala z jednej strany izby na druhú" a "bolo to ako obrovský výbuch", uviedla Britská geologická služba.

Ľudia na sociálnych sieťach písali, že najprv počuli hlučný zvuk hegania, potom sa im roztriasol dom.

Novinárka britskej televíznej stanice BBC Alex Humphreysová uviedla, že vo waleskom hlavnom meste Cardiff cítila akési "minizemetrasenie".

"Triasla sa mi celá posteľ. Mala som pocit, akoby niečo narazilo do steny," dodala v tvíte.

01 - Modified: 2023-04-17 06:00:23 - Feat.: - Title: Polícia v Austrálii zadržala 50 aktivistov, ktorí zhadzovali uhlie z vlaku
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
26. apríl 2024 00:15