StoryEditor

Zeman zagratuloval Netanjahuovi k víťazstvu vo voľbách: Som rád, že ste sa vrátili do vrcholovej politiky

02.11.2022, 12:32
Autor:
TASRTASR

V komplikovanom období je podľa českého prezidenta Miloša Zemana dôležité mať na čele krajiny silnú osobnosť, ktorá bude svoj národ neochvejne brániť.

Český prezident Miloš Zeman zagratuloval Benjaminovi Netanjahuovi, predsedovi strany Likud, k víťazstvu v izraelských parlamentných voľbách. Uviedol to hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"Som úprimne rád, že ste sa vrátili do vrcholovej politiky. To vám umožní aj naďalej pracovať pre blaho štátu Izrael a posilňovať jeho vplyv na regionálnej aj medzinárodnej úrovni," napísal Zeman v gratulačnom liste.

V náročnom období je podľa českého prezidenta obzvlášť dôležité mať na čele krajiny silnú osobnosť, ktorá bude svoj národ neochvejne brániť.

"Veľmi si vážim vysokú úroveň spolupráce medzi našimi krajinami, a to nielen v ekonomickej a politickej oblasti, ale tiež v medziľudskom prístupe," napísal Zeman Netanjahuovi. Vzťahy oboch krajín sú podľa neho v súčasnosti najpevnejšie v histórii. "Verím, že aj naďalej budeme spoločným úsilím tieto väzby posilňovať," dodal český prezident.

Po utorkových predčasných voľbách v Izraeli spočítali do stredy poludnia 84 percent hlasov, oficiálne výsledky sa očakávajú v piatok. Prognózy pripisujú veľkú šancu vrátiť sa na čelo vlády opozičnému lídrovi Benjaminovi Netanjahuovi. Prípadnú koalíciu však bude tvoriť viac strán a koaličné spory preto môžu komplikovať činnosť vlády.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
28. apríl 2024 19:22