StoryEditor

Montreal bez Slafkovského zvíťazil v Buffale, Feherváry s mínusovým bodom

28.10.2022, 07:17
Autor:
TASRTASR

Martin Fehérváry nastúpil v druhej obrannej dvojici s Nickom Jensenom. Na ľade strávil 17:40 min a v 44. minúte dostal menší trest za hákovanie. Zaznamenal aj tri hity.

Hokejisti Washingtonu Capitals v zostave s Martinom Fehérvárym prehrali v noci na piatok v NHL na ľade Dallasu Stars 0:2. Slovenský obranca si pripísal dve trestné minúty a jeden mínusový bod. Kanadský útočník Connor McDavid sa hetrikom a asistenciou podieľal na triumfe Edmontonu Oilers na ľade Chicaga Blackhawks 6:5.

Fehérváry nastúpil v druhej obrannej dvojici s Nickom Jensenom. Na ľade strávil 17:40 min a v 44. minúte dostal menší trest za hákovanie. Zaznamenal aj tri hity, pričom v tomto ukazovateli bol spoločne so spoluhráčmi Nickom Dowdom a Garnetom Hathawayom najlepší z tímu.

McDavid sa gólovo presadil po trojzápasovej absencii. Svojím druhým hetrikom v sezóne a dvanástym v kariére pomohol Edmontonu k tretiemu víťazstvu za sebou. "Olejári" zároveň ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu Chicaga.

V drese Montrealu Canadiens opäť nenastúpil slovenský útočník Juraj Slafkovský, ktorý naďalej absentuje pre zranenie. Jeho tím dosiahol štvrté víťazstvo v sezóne, keď na ľade Buffala Sabres triumfoval 3:2. Pre Habs to bol prvý tohtosezónny triumf bez Slafkovského.

Jednou z udalostí noci bol návrat Kanaďana Brada Marchanda do zostavy Bostonu Bruins. Bilanciou dva góly a jedna asistencia pomohol k víťazstvu "medveďov" nad Detroitom Red Wings 5:1. Pre Bruins to bolo už siedme víťazstvo z úvodných ôsmich zápasov sezóny. Marchand v lete absolvoval dvojnásobnú operáciu bedrového kĺbu a návrat do zostavy Bostonu pôvodne avizoval na 24. novembra. Boston je so 14 bodmi na čele NHL.

Hráči Nashville Predators zdolali St. Louis Blues 6:2 a dosiahli 900. víťazstvo v klubovej histórii. Hokejisti Philadelphie Flyers zvíťazili nad Floridou Panthers 4:3 aj vďaka výkonu brankára Cartera Harta, ktorý zmaril 47 striel hostí. Ottawa neuspela na domácom ľade, prehrou s Minnesotou 2:4 sa ich víťazná séria skončila na čísle štyri.

výsledky NHL:

Boston - Detroit 5:1, Buffalo - Montreal 2:3, Ottawa - Minnesota 2:4, Philadelphia - Florida 4:3, Nashville - St. Louis 6:2, Dallas - Washington 2:0, Chicago - Edmonton 5:6, Seattle - Vancouver 4:5, Los Angeles - Winnipeg 4:6, San Jose - Toronto 4:3 pp  -  

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. apríl 2024 03:36