StoryEditor

Slovenská firma dodá lotyšskej armáde delostreleckú a mínometnú muníciu

27.09.2022, 15:29
Autor:
redred

Slovenský holding MSM Group si pripisuje exportný úspech. Delostreleckú a mínometnú muníciu sa od neho rozhodlo nakúpiť lotyšské ministerstvo obrany. Zákazka sa začne realizovať v roku 2023.

Výberové konanie na dodávky pre lotyšské ministerstvo obrany bolo vypísané v prvej polovici tohto roku.

„MSM Group dokázala obstáť v silnej konkurencii renomovaných európskych výrobcov munície, čo jasne demonštruje nielen kvalitu výrobkov a služieb, ktoré MSM Group ponúka, ale aj silnú pozíciu holdingu ako kľúčového európskeho hráča v oblasti výroby veľkokalibrovej munície“, povedal generálny riaditeľ skupiny Miloslav Mahut.

„Zákazka je nemenej významná aj z toho dôvodu, že Lotyšsko patrí k členom Severoatlantickej aliancie a MSM Group tak získava ďalšiu významnú referenciu v rámci členských krajín NATO“, dodal.

Výroba objednanej munície bude spustená v priebehu roku 2023. Aktuálna zákazka nadväzuje na úspešnú spoluprácu z roku 2019, kedy skupina dodala Lotyšsku muníciu prostredníctvom nákupnej agentúry NATO NSPA.

Slovenská spoločnosť vyváža svoju produkciu aj do ďalších kútov sveta. Medzi jej zákazníkov patria aj krajiny ako Brazília, Thajsko či Indonézia.​

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
08. máj 2024 15:58