StoryEditor

Petržalka sprísňuje pravidlá parkovania pre ďalšie dve štvrte

23.09.2022, 15:11
Autor:
TASRTASR

Nové pravidlá zavádza mestská časť od piatka. Kontrola správneho parkovania sa bude v daných lokalitách uskutočňovať od nedele.

Bratislavská Petržalka sprísňuje pravidlá parkovania v ďalších miestnych častiach, a to vo štvrtiach Dvory I a Dvory III.

Nové pravidlá zavádza mestská časť od piatka. Kontrola správneho parkovania sa bude v daných lokalitách uskutočňovať od nedele. Samospráva o tom informuje na svojom webe.

Mestská časť predmetnú oblasť v rámci Petržalského parkovacieho systému (PPS) regulovala dopravným značením parkovacia zóna.

"Všetky vozidlá musia po novom parkovať výhradne na modro vyznačených boxoch. Parkovanie mimo nich je zakázané a môže byť pokutované cez inštitút objektívnej zodpovednosti," upozorňuje samospráva.

Rovnaké pravidlá zaviedla mestská časť nedávno aj v miestnych štvrtiach Dvory V a Dvory VI, ktoré sa stali prvými zónami, v ktorých pristúpila samospráva k "zazónovaniu", teda k zvýhodneniu zaregistrovaných rezidentov v rámci parkovacieho systému mestskej časti. V nich sa totiž zhoršilo parkovanie po tom, ako sa susedná zóna Dvory IV dostala do zóny Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika.

Na najnovšie pravidlá v parkovaní upozorňujú novoosadené dopravné značky s označením Zóna a tiež vodorovné modré značenie.

Parkovanie mimo vyznačených boxov pri cestách, ale aj parkovanie na chodníkoch bez príslušnej povoľovacej dopravnej značky, je zakázané. Na porušenie pravidiel upozornia vodičov zelené letáky v prípade jedného priestupku, oranžové v prípade viacnásobného porušenia, pri ktorom je už majiteľovi vozidla doručená pokuta.

Mestská časť zároveň avizovala, že prísnejšie pravidlá pribudnú aj v ďalších zónach. Okrem štvrtí Dvory I a Dvory III má ísť do konca septembra o časť Starej Petržalky a Lúky VI. Počas októbra plánuje zazónovať oblasť Dvory II a Háje I. Ak sa v niektorých oblastiach zavedením zóny parkovanie pre rezidentov zhorší, samospráva prisľúbila vrátenie systému do pôvodného stavu.

Mestská časť chce do verejného parkovacieho systému zapojiť aj súkromné parkoviská. Ide o parkoviská firiem, obchodných či administratívnych budov, ktoré bývajú v noci spravidla prázdne. Denný prevádzkový režim sa však na nich nezmení. Nové pravidlá testuje pri miestnom úrade, avizuje aj zapojenie parkovísk obchodných centier.

01 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 02 - Modified: 2024-04-08 13:54:25 - Feat.: - Title: Polícia obvinila troch mužov z falšovania výnimiek na parkovanie. Prípad môže súvisieť s kauzou okolo Separa a jeho priateľky 03 - Modified: 2024-04-05 12:58:53 - Feat.: - Title: Petržalka vydala na druhé kolo prezidentských volieb rekordný počet hlasovacích preukazov 04 - Modified: 2024-04-04 09:48:35 - Feat.: - Title: VIDEO Petržalka má problém s potkanmi. Pochutnávajú si na smetiach, mestská časť im odkázala, že si majú pomôcť sami 05 - Modified: 2024-03-28 12:08:34 - Feat.: - Title: Električková trať v Petržalke nemusí byť dokončená včas. Hrčka je skeptický
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. apríl 2024 09:15