StoryEditor

Kapela RozpoR vydala song na podporu Ukrajiny

19.09.2022, 15:36

Bratislavská punková skupina RozpoR vypustila novú skladbu a videoklip s názvom Víťazi. Pesnička vzdáva hold ukrajinským bojovníkom proti ruskej okupácii.

Jej posolstvo hudobníci vyjadrujú takto: „Ukrajinci sú pre nás od začiatku vojny morálni víťazi, bez ohľadu na to, ako to dopadne.“

Časť videoklipu tvorí aj protestný mini-koncert kapely pred ruským veľvyslanectvom v Bratislave.

„K tejto vojne sme sa chceli vyjadriť už od jej začiatku, ale dlho som nemal žiadny vhodný hudobný nápad. Ten prišiel až v júni a preto to vychádza von až teraz. Trochu ma prekvapuje, že doteraz o tom žiadna iná punková kapela na Slovensku neurobila song, teda aspoň v tunajšom punku som nič také nezachytil,“ hovorí gitarista a textár RozpoRu Datra.

Kapela si pozvala na spoluprácu aj viacero hostí – Michala Kaščáka z kapiel Bez ladu a skladu, VBPS či Drť, Laskyho z Pary, Borisa - speváka z metalových Catastrofy a Romana Klubala z punkových skupín Bratislavské dievčatá a Lord Alex. Špeciálnym hosťom je aj ukrajinský hráč na banduru Volodymyr Voyt, člen Ukrajinského národného folklórneho súboru Hryhorija Verjovky. Bandura je tradičný ukrajinský hudobný nástroj, ktorý sa v súčasnosti stal jedným z kultúrnych symbolov odporu voči ruskej agresii.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. apríl 2024 07:14