StoryEditor

Južná Kórea zaznamenala stopy po raketách vypálených v KĽDR z raketometov

10.07.2022, 15:26
Autor:
ČTKČTK

Južná Kórea pracuje na protivzdušnej obrane podobnej izraelskému systému Iron Dome, aby sa ochránila pred severokórejskými raketami.

Južná Kórea zaznamenala stopy po pravdepodobných severokórejských raketách vypálených zo salvových raketometov. Podľa dnešnej informácie juhokórejskej armády boli strely zistené po šiestej hodine večerného miestneho času (11.00 h SELČ).

Armáda zvýšila pohotovosť a situáciu monitoruje. Severná Kórea často testuje salvové raketomety pri vojenských cvičeniach, uviedla agentúra Reuters.

V minulých rokoch Severná Kórea vyvinula väčšie rakety, tie menšie sa v severokórejskej armáde považujú za kľúčové zbrane pre prípadný útok na Južnú Kóreu.

Severná Kórea tento rok testovala rakety najrôznejšieho typu, vrátane interkontinentálnej balistickej strely. Všetky testy tohto druhu Pchjongjangu zakazujú rezolúcie OSN. Spojené štáty v máji navrhli v Bezpečnostnej rade OSN sprísniť sankcie voči KĽDR, ale návrh vetovali Rusko a Čína.

Južná Kórea pracuje na protivzdušnej obrane podobnej izraelskému systému Iron Dome, aby sa ochránila pred severokórejskými raketami. Okolie Soulu je domovom 52 miliónov Juhokórejčanov, čo je zhruba polovica obyvateľstva. Táto oblasť je v dosahu severokórejských rakiet.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
02. máj 2024 02:05