StoryEditor

Polyfunkčné Moruše skolaudujú v najbližších dňoch, v Rendezi (RNDZ) sa život rozbehne na jeseň

10.05.2023, 00:00

Atraktívny projekt Moruše v Ružinove je tesne pred dokončením, skolaudujú ho v máji a život sa v ňom začne počas júna. Do polyfunkčného domu Rendez, pod masívom Malých Karpát v bratislavskej Rači, sa prví obyvatelia nasťahujú v jeseni. Obidva projekty pochádzajú z dielne rodinnej developerskej spoločnosti VI GROUP, ktorú založili architekti a zároveň bratia Richard a Juraj Duškovci.  Sú šiestym najväčším developerom na Slovensku a aktuálne pôsobia aj v zahraničí. Ich projekty zvyšujú kultúru bývania v rozvíjaných lokalitách a pritom sú cenovo prijateľné. Vytvárajú pre ľudí nielen bývanie, ale najmä miesta, kde nájdu skutočný domov.

image

Moruše, VI GROUP

VI GROUP

Mestské byty Moruše

Bratislavský Ružinov je obľúbenou mestskou časťou Bratislavy a práve tu vyrástlo nové mestské bývanie – Moruše. Tie zaujmú minimalistickým dizajnom architektúry a reflektovaním súčasných trendov vo farbách i v použitých materiáloch.

„Naším cieľom bolo prostredie nielen podčiarknuť a dotvoriť, ale poskytnúť bývanie najmä pre dynamických a aktívnych ľudí a zároveň vytvoriť priestor pre vznik služieb, ktoré budúcim obyvateľom poskytnú základ pre budovanie novej komunity. Výhodná poloha projektu umožňuje dobré napojenie na komunikácie vedúce nielen do centra, ale i smerom von z Bratislavy. Z Moruší tak máte blízko nielen do mesta, ale vďaka priľahlému letisku, prakticky kamkoľvek do sveta,“ hovorí architekt a developer Richard Duška z VI GROUP.

Maximalizujú akustický komfort

Poloha Moruší priniesla zvýšené akustické nároky a tak, aby dosiahli zvukovú pohodu v celej stavbe, architekti posilnili všetky parametre zvukovej izolácie.

Práve tomuto faktu prispôsobili aj zvolené materiály. Na výškovej budove použili hliníkový obklad v tvare diamantu v sivom odtieni, ktorý v kombinácii s fasádnym zateplením, spĺňa vysokú estetickú kvalitu, náročné energetické kritéria a rovnako zabezpečuje zvýšené akustické nároky na dosiahnutie maximálneho komfortu bývania.

„Pre dosiahnutie požadovanej akustickej pohody sme zvýšili aj hrúbku zasklenia okien. Vetranie bytov bez nutnosti otvorenia okien je zabezpečené okennými akustickými štrbinami v kombinácii so stenovými ventilátormi,“ opisuje architekt a developer Juraj Duška z VI GROUP technológiu, ktorú v projekte použili.

Pradávne moruše lemujú cestu

Polyfunkčný objekt Moruše siaha do výšky desiatich podlaží. Na úrovni parteru je 22 samostatných priestorov, ktoré sú určené pre obchody a služby. „Zaujímavosťou sú vstupy takmer z každej prevádzky do zeleného átria. Okrem relaxačnej funkcie tieto zelené vnútrobloky zohrávajú významnú úlohu v tvorbe tepelnej pohody a lokálnej mikroklímy,“ vysvetľuje Juraj Duška z VI GROUP.

Zvyšné podlažia sú určené na bývanie. Na 9. a 10. podlaží sa nachádzajú atypické mezonetové byty s veľkorysými terasami a s výhľadom na široké okolie, ostatné  obytné jednotky majú k dispozícii loggie.

„Veľkým bonusom pre obyvateľov je možnosť využívania spoločných záhradných boxov, záhradného sedenia a komposteru, ktoré sa nachádzajú na streche nižšej trojpodlažnej časti budovy,“ objasňuje Richard Duška. Na pozemku sú aj podzemné parkoviská a garáž pričom nechýbajú vysadené skutočné moruše, pradávne stromy, ktoré už len tak ľahko nevidieť a podľa ktorých, dostal tento projekt poetický a „zelený“ názov.

image

RNDZ, VI GROUP

VI GROUP

Rendez je citlivý k územiu

Ďalší polyfunkčný súbor z dielne VI GROUP - projekt Rendez (RNDZ), postavili v mestskej časti Rača, miestna časť Východné, pozdĺž komunikácie Pri Šajbách – Sklabinská. Táto lokalita, pod masívom Malých Karpát, má väzby na prírodné prostredie. Jej atraktivitu, podčiarkujú krátkodobé výlety či cyklistické vychádzky, ktoré sa odtiaľto dajú absolvovať. Významným obohacujúcim i humanizačným prvkom je aj zeleň Račianskeho potoka.

„Projekt RNDZ nebol navrhnutý ako maximalistické vyťaženie územia, ale tak, aby logicky zapadol do budúcej zástavby rozvíjajúceho sa územia a pritom využil prirodzenú intenzitu voľného priestranstva,“ hovorí Juraj Duška.

Obchody, služby a byty

Byty Rendez (RNDZ) v Rači poskytujú vysoký štandard bývania spolu s všestrannou občianskou vybavenosťou. Byty a apartmány sú v rôznych veľkostiach: od jednoizbových až po štvorizbové. „Samozrejmosťou pre všetky je balkón alebo terasa. Viaceré z nich, situované na 2.NP, sú ponúkané s predzáhradkou,“ dopĺňa Richard Duška z VI GROUP. Z 302 bytov a apartmánov je k dispozícii posledných 10 percent.

Na prízemí blokov A a C sa nachádzajú priestory pre služby a občiansku vybavenosť miestneho významu, ktorá môže slúžiť aj okolitým lokalitám v spádovej oblasti. Parkovanie je zabezpečené ako v podzemných podlažiach, tak aj v exteriéri. Súčasťou projektu bude aj detské ihrisko nachádzajúce sa v bloku B, ktoré bude verejne prístupné a ďalšie, určené výlučne pre obyvateľom bloku A. V rámci areálu zrealizujú cyklochodník pozdĺž Sklabinskej ulice.

„Naše stavby plánujeme tak, aby dlhodobo plnili svoj účel. Aby sa stali prirodzenou súčasťou v lokalite, kde vyrastú a nezaťažovali životné prostredie, boli úsporné a ekologické.  Cítime zodpovednosť za svoje dielo a jeho budúcu funkciu,“ uzatvárajú architekti Richard a Juraj Duškovci z VI GROUP.

image

Verdena - vizualizácia,  VI GROUP

 

VI GROUP

Verdena je už v predaji

V mestskej časti Rača, v časti Krasňany, vzniká aj ďalší z projektov rodinnej developerskej spoločnosti VI GROUP, s názvom Verdena. Atraktívna lokalita na prahu lesov Malých Karpát pri Peknej ceste je vhodná pre milovníkov turistiky či cyklistiky. Verdena ponúka priestranné byty s netradičnou fasádou, ktorej hlavným prvkom je zeleň. Vybrali ju s ohľadom na klímu, kropiť ju bude automatická závlaha a chýbať nebude ani hnojenie.

Uzavretý areál s parkoviskom a predzáhradkami poskytuje súkromie pre obyvateľov a bezpečné rodinné bývanie. Osem nadzemných podlaží ponúka byty s rekuperáciou. Samozrejmosťou sú rôzne veľkosti, od jednoizbových až po veľkorysé štvorizbové. Súčasťou projektu sú aj garážové státia, kobky či predzáhradky.

Polyfunkčný projekt Topoľčianska

Ďalším sviežim projektom architektov spoločnosti VI GROUP je viacúčelový súbor s názvom Topoľčianska, pri petržalskom Draždiaku. Miesto patrí k najvyhľadávanejším rekreačným miestam v hlavnom meste. V blízkosti je aj najstarší verejný park v strednej Európe - Sad Janka Kráľa, prírodnú atmosféru miesta umocňuje Chorvátske rameno a dve jazerá.

Rýchly prístup do mesta je rovnako výhodou a možno bude obyvateľov motivovať k zdravšej alternatíve dopravy, napríklad na bicykli či kolobežke. Projekt Topoľčianska ponúka jedno až dvojizbové byty a obchodné priestory v parteri budovy. Samozrejmosťou je pohodlné parkovanie v garážach alebo na teréne, kde je vyhradené parkovanie pre obchodné priestory. Nechýbajú ani pivničné kobky na uloženie potrebných vecí.

Relax v Tatrách je investícia

Výnimočný komplex apartmánových domov s výhľadom na hrebene Vysokých Tatier rozbieha VI GROUP v obci Gerlachov. V štyroch blokoch navrhli jeden až štvorizbové byty s garážami a kobkami. Tieto apartmánové domy patria do rekreačného areálu s názvom Gerlach rezort, ktorého súčasťou bude aj štvorhviezdičkový hotel, športové ihriská, wellness, detské ihrisko, reštaurácia či kaviareň. Budúci majiteľ tu nájde pokojný pobyt v tichej lokalite, ktorá je vzdialená od Vysokých Tatier pár minút jazdy autom. Vysokohorské lyžiarske strediská, turistické chodníky, atrakcie a nádherná príroda sú od apartmánov na skok a poskytnú vám nezabudnuteľné zážitky, za ktorými sa oplatí vybrať.

image

Gerlach rezort - vizualizácia, VI GROUP

VI GROUP

Hotelový program

Práve takáto  investičná nehnuteľnosť je jednou z možností, ako peniaze ochrániť pred infláciou. Peniaze sa vám zhodnocujú už len tým, že cena realít z roka na rok rastie.  V prípade, že by ste ju chceli predať ďalej, suma za predaj bude určite vyššia. Ďalšou možnosťou je prenajímanie s cieľom inkasovať mesačný nájom za jej využívanie. Zaujímavou alternatívou môže byť  prenajímanie svojho apartmánu prostredníctvom prevádzkovateľa. To znamená, že vašu nehnuteľnosť spravuje buď priamo správcovská spoločnosť alebo spoločnosť zaoberajúca sa prenájom investičných nehnuteľností, prostredníctvom ktorej, vstupujete do takzvaného hotelového programu. Ich cieľom je zabezpečiť efektívne využívanie a zhodnocovanie vašej investície. Jednoducho zhrnuté, hotelový program znamená, že svoju nehnuteľnosť využívate vtedy, keď si to naplánujete a mimo tohto času sa prenajíma ďalej. Prevádzkovateľ hotelového programu zabezpečí komplexné služby, ako je ponúkanie ubytovania novým záujemcom, správu rezervačného systému, zákaznícky servis, upratovanie interiérov, údržbu exteriérov, technickú podporu, prevádzku recepcie, SBS objektu atď. a vy s tým už nemáte ďalšie dodatočné starosti.

Podrobnejšie informácie o projektoch VI GROUP nájdete na stránke: www.vigroup.sk


 
 
menuLevel = 1, menuRoute = hn-nativ, menuAlias = hn-nativ, menuRouteLevel0 = hn-nativ, homepage = false
14. apríl 2024 02:55