StoryEditor

Na Slovensko prichádza ďalší veľký operátor

19.05.2022, 00:00

Po úspešnom zlúčení sesterských telekomunikačných spoločností SWAN a 4ka začiatkom roku 2022 prichádza k ďalšiemu kroku, ktorý má ambíciu zmeniť slovenský telekomunikačný trh.

Pod značkou 4ka už zákazníci nájdu nielen mobilné služby, ale aj služby domáceho internetu a televízie. 4ka sa tak stáva jednotnou značkou pre rezidenčný segment a prináša revolučné novinky a výhody aj pre domácnosti.

Spojenie k lepšiemu

Cieľom spojenia SWAN-u a 4ky na začiatku roka bolo vytvoriť plnohodnotného telekomunikačného operátora s bezkonkurenčnou ponukou konvergentných služieb. To sa značke 4ka teraz podarilo a v progrese ju nezastavila ani pandémia či globálna kríza. „Vlaňajší rok hodnotíme i napriek pandémii a obmedzeniam v ekonomike ako pozitívny,“ hovorí Roman Vavrík, generálny riaditeľ spoločnosti SWAN, ktorá v minulom roku dosiahla tržby na úrovni 90,7 milióna eur.

„Už pri zlúčení SWAN-u so SWAN Mobilom sme sa dohodli, že celé portfólio služieb pre domácnosti – tak fixné, ako aj mobilné – budeme predávať pod značkou 4ka,“ uviedol predseda Predstavenstva SWAN, a. s., Juraj Ondriš. 4ka taktiež nezaháľala a v minulom roku dosiahla tržby na úrovni 47,2 milióna eur, čo predstavuje medziročný nárast o 25,4 percenta.

V minulom roku obe, ešte samostatné sesterské firmy, investovali primárne do rozvoja svojich sietí a zákazníkov či konsolidácie prevádzkových systémov a platforiem. V prípade SWAN-u išlo o sumu 18,1 milióna eur a v SWAN Mobile o sumu 7 miliónov eur. Celkovo môžeme hovoriť o investíciách presahujúcich 25 miliónov eur.

image
4ka

Revolučný produkt pre rodiny

Okrem dosiaľ dobre známych, výhodných mobilných paušálov, 4ka odteraz ponúka už aj pevný internet a TV pre domácnosti, ktoré sú dostupné pre viac ako milión domácností na celom Slovensku.

„Pre nových zákazníkov rozširujeme predajnú sieť – fixné služby si oddnes môžu kúpiť aj v partnerských sieťach Smartshop a Mobilonline. Zároveň pri kombinácii fixných a mobilných služieb môže zákazník získať skutočne výhodnú zľavu a ušetriť až 96 eur ročne,“ vysvetlil Ondriš.

4ka tiež predstavila úplne nový a na slovenskom trhu prelomový model služieb. „Priniesli sme volania za tretinovú cenu oproti konkurencii, priniesli sme ako prví nekonečný dátový paušál a dnes prichádzame s novým konceptom zdieľania minút, SMS či dát v jednom paušále až pre štyroch,“ hovorí vedúci produktového oddelenia 4ky Marek Jánošík. Spojenie s blízkymi kedykoľvek bez finančných obmedzení je najmä v súčasnosti nutné ako soľ.

Nový paušál SLOBODA na štvrtú tento revolučný model ponúka bez akýchkoľvek háčikov. Až štyria zákazníci si tak môžu volať a esemeskovať donekonečna, pričom na jednu SIM pripadá cena len jedenásť eur mesačne. Nechýbajú ani zdieľané dáta, konkrétne v objeme 4 GB v celej Európskej únii, či možnosť dokúpiť si nekonečné zdieľané dáta pre celú rodinu. V prípade, ak si vezme zákazník od 4ky aj internet na doma alebo televízne služby, získa dodatočnú zľavu 8 eur na zdieľaný nekonečný paušál SLOBODA na štvrtú.

„K základnej SLOBODE na štvrtú, zdieľaným min/SMS a dátam si môže zákazník dokúpiť aj ďalšie dátové balíčky či už pre všetkých, alebo len pre jednotlivých členov. V maximálnej verzii za 64 eur si môže štvorčlenná rodina či ľubovoľná skupina štyroch Štvorkárov spolu navzájom zdieľať min/SMS a dáta, teda volať a dátovať donekonečna,“ hovorí Andrea Čagalová, senior manažérka pre produkt a propozície 4ka. Nezáleží na tom, či ide o štyroch rodinných príslušníkov, priateľov či kolegov. Tých najbližších si vyberie zákazník sám a komunikácia s nimi by mala byť práve takáto – jednoduchá a vždy prístupná. Okrem toho 4ka v súčasnosti poskytuje služby aj na vlastnej fixnej LTE/5G sieti dostupnej pre viac než milión slovenských domácností v 370 mestách a obciach na Slovensku.

Výrazným rozdielom 4ky v porovnaní s konkurenciou je nepochybne špecializácia ponuky na veľké objemy dát či paušály bez viazanosti. Nebyť závislý od nikoho a ničoho, jednoducho sa rozhodnúť podľa aktuálnej potreby. Nemali by tak fungovať všetky služby? Nekonečné volania, SMS, dáta či zdieľané balíčky pre priateľov a rodinu. Všetko je prístupné jednoducho pod jednou strechou na webe www.4ka.sk.

 

menuLevel = 1, menuRoute = hn-nativ, menuAlias = hn-nativ, menuRouteLevel0 = hn-nativ, homepage = false
20. apríl 2024 06:47