StoryEditor

Postavia nové vodovody

10.07.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Víťazi tendrov na výstavbu vodovodov a kanalizácie pri Galante a Šamoríne sú už známi. Vyhlásila ich Západoslovenská vodárenská spoločnosť so sídlom Nitre.
O vybudovanie vodárenskej infraštruktúry v Galante a okolitých obciach, v hodnote viac ako jeden a pol miliardy korún, sa postará Združenie aglomerácia Galanta, ktoré pozostáva zo spoločností Zipp Bratislava a Vodohospodárske stavby Bratislava.
Víťazom druhého tendra na vybudovanie a rekonštrukciu vodovodnej a kanalizačnej infraštruktúry v Šamoríne a okolí, v hodnote 1,3 miliardy korún bez dane z pridanej hodnoty, sa stalo Združenie aglomerácia Šamorín, zložené z firiem Zipp Bratislava, Váhostav-SK a Vodohospodárske stavby Bratislava.
Stavebné spoločnosti majú v aglomerácii Galanty postaviť viac ako 120 kilometrov kanalizačnej siete, takmer 7 kilometrov vodovodných potrubí, rekonštruovať či postaviť dve čistiarne odpadových vôd a pripojiť k vodárenskej infraštruktúre viac ako 5 300 domácností.
V aglomerácii Šamorína projekt požaduje postaviť viac ako 114 kilometrov kanalizácie, 58 kilometrov vodovodnej siete, rekonštruovať a intenzifikovať tri čistiarne odpadových vôd a vybudovať približne 5 100 domových prípojok.
V prípade obidvoch projektov by mala Európska únia prefinancovať približne 65 percent oprávnených nákladov z Kohézneho fondu, 27 percent nákladov by malo ísť zo štátneho rozpočtu a zhruba 8 percent z prostriedkov vodárenskej spoločnosti.
Akcionármi Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti je niekoľko desiatok miest a obcí západoslovenského regiónu. Základné imanie firmy predstavuje viac ako 5 miliárd korún.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 15:48