StoryEditor

Pošta chce minúť miliardy

18.02.2007, 23:00
Slovenská pošta plánuje do konca apríla vyhlásiť viaceré verejné obstarávania na tovary a služby v hodnote predbežne vyčíslenej na takmer 5,04 miliardy korún.

Slovenská pošta plánuje do konca apríla vyhlásiť viaceré verejné obstarávania na tovary a služby v hodnote predbežne vyčíslenej na takmer 5,04 miliardy korún. Väčšina dodávok je naplánovaná na štyri roky a štátna akciovka by ich mala hradiť z vlastných peňazí.
Pošta plánuje vyhlásiť 20 verejných obstarávaní na služby a 16 na rôzne tovary. Medzi finančne najzaujímavejšie zákazky patrí zabezpečenie bezpečnostných služieb na ochranu majetku a osôb v predbežne vyčíslenej hodnote 320 miliónov a ozbrojená preprava peňažných hotovostí za 110 miliónov.
Medzi ďalšími službami, ktoré plánuje pošta obstarať, figuruje aj tlač rôznych dokladov, nálepiek, známok, cenín, formulárov alebo propagačných materiálov. Pošta si chce na najbližšie štyri roky zadovážiť aj služby reklamnej agentúry, pričom predpokladaná hodnota zákazky je 400 miliónov. Z finančného hľadiska bude najzaujímavejší nákup stravných a nápojových poukážok pre zamestnancov podniku v najbližších štyroch rokoch, na čo je predbežne vyčlenených 850 miliónov.
Hovorkyňa pošty Bela Lisáková tvrdí, že spoločnosť bola v zmysle zákona povinná zverejniť súhrnný oznam, pretože predpokladaná hodnota zákaziek na dodanie tovaru alebo služieb presiahla 750-tisíc eur, čo je asi 26 miliónov korún.
Tovar a služby v jednej kategórii môžu podľa nej zabezpečiť aj viacerí dodávatelia. "Verejné obstarávanie umožňuje uzatvárať rámcové dohody na jeden predmet obstarania aj s niekoľkými firmami. Možnosť rozdelenia, uzatváraných rámcových dohôd na jeden predmet obstarania na viacerých dodávateľov, vyplynie z podkladov spracúvaných odbornými útvarmi pošty a následne z predložených ponúk uchádzačov," dodala Lisáková.

Pošta nakupuje
Zamestnanci
Stravné a nápojové poukážky za 850 miliónov korún.
Bezpečnosť
Ochrana majetku 320 miliónov. Ozbrojená preprava hotovosti 110 miliónov.
IT
Virtuálna dátová komunikačná sieť, pozáručný servis techniky, údržba programového vybavenia. Pošta chce nakúpiť aj výpočtovú techniku a súvisiace služby za 450 miliónov.
Doprava
Pohonné látky na najbližšie štyri roky za 600 miliónov. Osobné autá za 100 miliónov a nákladné autá za 150 miliónov.
Ostatné
Reklamné služby 400 miliónov korún. Frankovacie stroje, triediace linky, tonery, papier, pracovné prostriedky alebo rovnošaty pre zamestnancov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 01:52