StoryEditor

Fio banka expanduje na Slovensku. Chystá nové pobočky, aj hypotéky

25.02.2014, 13:29

Česká Fio banka sa rozhodla dobyť slovenský finančný trh s bežnými účtami. K súčasným štyrom pobočkám má do konca roka pridať ďalších šesť. „Čaká nás tam ale ešte veľa práce," hovorí k tomu hovorca banky.
Po investičných službách chce Fio banka ponúkať na slovenskom aj rýdzo bankové produkty. „V tejto chvíli hľadáme miesta vhodné pre naše nové pobočky, v niektorých miestach už máme dohodnuté konkrétne priestory a najímame ľudí. Najneskôr cez prázdniny chceme mať všetko hotové a pripravené," hovorí pre IHNED.cz hovorca banky Ján Franek.

K súčasným štyrom pobočkám má ešte tento rok pribudnúť ďalších šesť. Vyrásť by mali v Prešove, Poprade, Nitre, Trenčíne, Trnave a Bratislave (v poradí už druhá pobočka). Backoffice a podporné tímy sa na slovensku budú rozširovať len minimálne. Väčšina slovenského biznisu bude tak aj naďalej riadená z Česka.
Expanzia slovenskej časti banky by mala prebehnúť "nízkonákladovo". Nové kontokorenty, vlastné platobné karty, hypotéky, bežné účty a podobne by na slovensku celkovo nemali banku stáť viac ako 10 miliónov českých korún. „Zatiaľ ide o náklady v rádoch státisícov. Využívame zatiaľ prácu našich existujúcich zamestnancov," vraví hovorca.

Skutočné náklady začnú banke nabiehať až v momente, keď budú pobočky sprevádzkované a banka bude najímať nových ľudí. „Nejaké náklady súvisia napríklad aj s úpravou systému. V tejto chvíli ich odhadujem na milióny korún. Investičné náklady do začiatku budú určite do desať miliónov," doplnil Franek.

„Ponuka našich služieb na Slovensku vždy tak trochu pokrivkávala za Českom. Chceme sa tam jednoducho dostať na rovnakú úroveň, ako tu a následne náš biznis uchopiť plošne. Pre bežné bankové služby na slovensku už teraz získavame stovky klientov mesačne," dodáva riaditeľ pre stratégiu a marketing Fio banky Jiří vodička.

„V priebehu budúceho roka rozhodneme o tom, či ešte viac zahustíme slovenskú pobočkovú sieť a alebo tiež možno zistíme, že sa to nepodarilo. V tejto chvíli ale ďalšie následné kroky naplánované nemáme," povedal hovorca, ktorý predpokladá, že banka tento rok na slovenskom na svoje služby naláka desať tisíc nových klientov.

iHNed.cz

01 - Modified: 2023-11-25 23:00:00 - Feat.: - Title: Rekordné roky sú nateraz preč, hlásia slovenskí hutníci. Segment v EÚ je pre energie a zelené ciele pod tlakom 02 - Modified: 2023-11-13 18:51:16 - Feat.: - Title: Súd odklepol výplatu 16-tisícom veriteľom skrachovanej Sberbank CZ, ide o viac ako dve miliardy 03 - Modified: 2023-11-15 10:00:00 - Feat.: - Title: Šéf Citibank pre HN: Príkladov pre Slovensko je veľa, stačí sa obzrieť do Česka alebo do Pobaltia 04 - Modified: 2023-09-22 14:15:35 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Volvo u nás môže narásť do gigantických rozmerov. V zálohe má údajne aj tretiu fázu expanzie 05 - Modified: 2023-09-19 08:14:29 - Feat.: - Title: Volvo si v Košiciach pripravilo pôdu. Kúpilo pozemky, no dramatické nafukovanie fabriky sa nateraz nekoná
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 05:59