StoryEditorPotravinových škandálov na Slovensku pribúda, sú za tým dozvuky pandémie
Počet kontrol sa počas minulého roka znížil a výrazne nestúpa ani v týchto mesiacoch. Susedné Česko pritom ide opačným smerom.
Na jar to bol jedovatý špenát, ktorý bol jediným škandálom slovenskej potraviny za uplynulých desať rokov. Len pred vyše týždňom ho nasledovalo 120 ton hydinového mäsa, ktoré bolo označené ako slovenské, aj keď v skutočnosti nebol jeho pôvod známy.
Podobné prípady pritom ďalej pribúdajú, keď za uplynulé týždne Štátna veterinárna a potravinová správa informovala aj o salmonele v poľskom mletom mäse či o plesnivých krovkách. Čo však nepribúda, sú kontroly potravín, ktoré môžu odhaliť ďalšie nedostatky.
Po veľmi slabom vlaňajšku a prvých troch mesiacoch tohto roka, aj v apríli d...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-04 23:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské poľnohospodárstvo volí medzi modernizáciou a dovozom
02 - Modified: 2025-11-29 13:00:00 - Feat.: - Title: Upchá ti prehltnutie žuvačky črevá, alebo nie? Vedci konečne vysvetlili, čo sa v takom prípade deje
03 - Modified: 2025-11-29 08:30:00 - Feat.: - Title: 10 bežných potravín, ktoré ťa môžu zabiť. Na zozname nájdeš aj zemiaky, rebarboru či kešu
04 - Modified: 2025-11-21 14:30:00 - Feat.: - Title: Kvalita jedla je pre Slovákov luxus. Tretina ľudí kvôli cenám znižuje nároky na stravu
05 - Modified: 2025-11-14 08:30:53 - Feat.: - Title: Rast cien jedla sa zastavil, v zlacňovaní vyhrala zelenina. V novembri bude infláciu tlmiť ďalšia potravina