StoryEditorPotravinových škandálov na Slovensku pribúda, sú za tým dozvuky pandémie
Počet kontrol sa počas minulého roka znížil a výrazne nestúpa ani v týchto mesiacoch. Susedné Česko pritom ide opačným smerom.
Na jar to bol jedovatý špenát, ktorý bol jediným škandálom slovenskej potraviny za uplynulých desať rokov. Len pred vyše týždňom ho nasledovalo 120 ton hydinového mäsa, ktoré bolo označené ako slovenské, aj keď v skutočnosti nebol jeho pôvod známy.
Podobné prípady pritom ďalej pribúdajú, keď za uplynulé týždne Štátna veterinárna a potravinová správa informovala aj o salmonele v poľskom mletom mäse či o plesnivých krovkách. Čo však nepribúda, sú kontroly potravín, ktoré môžu odhaliť ďalšie nedostatky.
Po veľmi slabom vlaňajšku a prvých troch mesiacoch tohto roka, aj v apríli d...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič
02 - Modified: 2024-04-19 13:50:00 - Feat.: - Title: Menšie slovenské reťazce ukázali vlaňajšie výsledky. Fresh či Sintra dosiahli miliónové tržby
03 - Modified: 2024-04-12 10:17:51 - Feat.: - Title: Revolúcia na tanieri. Je o geneticky modifikované potraviny záujem?
04 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo?
05 - Modified: 2024-04-11 09:01:14 - Feat.: - Title: Sto rokov rybích lahôdok zo Žiliny