StoryEditor

"Písalo sa o mne, že som záhadný pánko." Nový minister financií vyvracal fámy a predstavil priority

07.05.2019, 12:55
Autor:
mahomaho
Prioritou Ladislava Kamenického vo funkcii ministra financií je najmä udržanie vyrovnaného rozpočtu.

Nový minister financií Ladislav Kamenický predstúpil po svojom vymenovaní pred médiá, kde predstavil svoje priority na čele rezortu. 

"Chcel by som sa najskôr trochu predstaviť. O mojej osobe sa napísalo, že som nejaký záhadný pánko, o ktorom nikto nič nevie. Zúčastňoval som sa viacerých debát s kolegami z parlamentu v médiách. Samozrejme, beriem, že vyjadrenia ministra sú zaujímavejšie ako vyjadrenia poslanca," hovorí Kamenický.

"Vyštudoval som Ekonomickú univerzitu v Bratislave, taktiež mám vyštudované univerzitné vzdelávanie v oblasti finančných služieb v Spojených štátoch. Posledných sedem rokov som pôsobil v Národnej rade na poste podpredsedu a predsedu Výboru pre rozpočet," tvrdí o sebe nový šéf rezortu.

​Vyjadril sa tiež k svojmu podnikaniu. "Spoločnosti, v ktorých mám majetkové práva, sú väčšinou malé spoločnosti a plnia si všetky záväzky voči štátu a nemajú žiadny biznis so štátom. Z radového zamestnanca som sa vypracoval do top manažérskych pozícii v dvoch veľkých medzinárodných firmách," dodal. K súkromiu Kamenický povedal, že je šťastne ženatý a má jednu dospelú dcéru.  

Ladislav Kamenický na brífingu predstavil svoje priority vo funkcii šéfa rezortu financií: 

  • Udržanie vyrovnaného rozpočtu. "Budem sa snažiť udržať vyrovnaný rozpočet. Nie je to úplná samozrejmosť, makrodáta v Európe sa zhoršujú, budeme ho prehodnocovať na mesačnej báze," tvrdí Kamenický.
  • Zostavenie rozpočtu na budúci rok. Podľa ministra budú na rozpočet vplývať externé faktory ako brexit, či obchodné vojny a interné faktory ako napríklad balík koaličných opatrení.
  • Boj s daňovými únikmi.
  • Pokračovanie v projekte Hodnota za peniaze. 
  • Pokračovanie v projekte testovania výdavkových stropov. 
  • Situácia na Finančnej správe. "Chcel by som sa stretnúť s prezidentkou Finančnej správy, kde predostriem moje očakávania. Rozhodnutie o prezidentovi si nechám až po prvých rozhovoroch a analýze situácie," hovorí Kamenický, ktorý už skôr v rozhovore pre HN uviedol, že sa s Lenkou Wittenbergerovou v najbližšom období stretne a porozpráva sa s ňou o jej predstavách ďalšieho riadenia Finančnej správy a predstaví jej svoje očakávania.

01 - Modified: 2024-04-08 13:31:59 - Feat.: - Title: Fico chce veľké škrty zamestnancov na ministerstvách, hovorí o 30-percentnom reze. Nereálne, odkazuje odborník 02 - Modified: 2024-03-23 10:00:00 - Feat.: - Title: Rezort financií avizuje zmeny pri pomoci s drahými hypotékami. Odstráni podmienku, ktorá mnohých hnevala 03 - Modified: 2024-03-20 14:59:52 - Feat.: - Title: Chceme vyslať trhom jasný signál, že pracujeme na konsolidácii. Záujem o dlhopisy je dobrý, vraví Kamenický 04 - Modified: 2024-03-20 14:05:22 - Feat.: - Title: Systém na porovnávanie cien v obchodoch by mal byť do konca roka, oznámil Kamenický 05 - Modified: 2024-03-22 10:27:18 - Feat.: - Title: Elektrické bicykle budú musieť spomaliť. Inak ich čaká povinná poistka, rozhodla vláda
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 16:23